Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Někdo špekáček, někdo hamburger

Publikováno: 25.06.13
Počet zobrazení: 1167
  Autor článku: Eva Suchomelová
Starší generace ví, že nejlépe chutná špekáček udělaný poctivě na ohni, o bramborách upečených v popelu bramborové natě ani nemluvě. Co ale nadělat s vnoučaty, které chtějí jedině hamburger. Svedete ho?

HAMBURGER je symbolem rychlého a nezdravého občerstvení. Zajímavé je, že „hamburger“ vychází z německého přístavu Hamburg, odkud spoustu lidí putovaly do Ameriky.

Vše vzniklo v 15.století, kdy bylo mleté (sekané) hovězí maso velmi oblíbené. Koncem 18. století začali němečtí námořníci používat „Hamburg steak“ a v místních lokálech požadovali takovou úpravu, na jakou byli z domova zvyklí. Podle Oxfordského slovníku z roku 1802 se jedná o nasolené, lehce vyuzené mleté hovězí maso smíchané s cibulí a strouhankou. Důležitější než chuť byla samozřejmě trvanlivost.

A co budete pro přípravu hamgurgeru na váš zahradní gril potřebovat?
500 g mletého hovězího masa
1ks středně velké cibule
2 rajčata
4 plátky sýra
4 polévkové lžíce plnotučné hořčice
4 polévkové lžíce jemně pálivého kečupu

Maso osolíme, okořeníme a uplácáme 4 nižší karbanátky, které ugrilujeme. Poté ho dáme někam do tepla a na grilu opečeme bulky (rozkrojenou stranou). Housky potřeme kečupem a hořčicí, položíme na ně karbanátek, plátek sýra a zeleninu, nakrájenou na kolečka. Přiklopíme a můžeme ještě chvíli zapéci nebo prohřát v mikrovlnce.

Vnoučata se budou určitě olizovat.

Autor: Eva Suchomelová, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: