Dnes je 19.09.2024, Svátek má Zita, zítra Oleg

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Zeptejte se …

Publikováno: 15.06.13
Počet zobrazení: 1458
Autor: Josef Černý
NEBEZPEČNÝ SPORÁK.
koupili jsme si plynový sporák, který je vzhledově nádherný, ale hrnce se na něm houpou tak, že hrozí jejich převrácení, opaření a uhašení plamene, což se nám ostatně už stalo. Zdá se, že při navrhování byl na prvním místě vzhled, ale v praxi ho už nikdo nevyzkoušel. Chtěla bych varovat i další kupující, ale nevím, jak to udělat.

Odpověď:

Je potřeba sporák reklamovat u prodávajícího pro tzv.rozpor s kupní smlouvou. Máte nárok na výměnu za stejný, ovšem dá se předpokládat, že vyměněný sporák bude úplně stejný a v takovém případě je už na Vás, jestli si vyberete výměnu za jiný typ nebo si necháte vrátit peníze.

Je možné, že sice nebudete mít sporák podle Vašich představ, ale pořád je to lepší, než aby se někdo opařil. Dále doporučuji podat podnět k šetření České obchodní inspekci, pro podezření na nebezpečný výrobek. Inspekce vše prověří a pokud se vše potvrdí, nařídí stáhnout tento sporák z prodeje.

Autor: Josef Černý; problemsreklamaci@seznam.cz, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 1 komentář (0 komentářů čeká na schválení)

19.07.2013 09:20  Ivan Schneeberger

Dobrý den.Chci se zeptat,mám tlak 230na 140 a dost často se mi motá hlava, chodím sice do práce,ale hlava se mi motá tak po čtvrt hodině.Marodil jsem s tím třičtvrtě roku,ale je to pořád stejné.Můžu dostat invalidní důchod?

Zanechte komentář: