Dnes je 19.09.2024, Svátek má Zita, zítra Oleg

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Zeptejte se …

Publikováno: 19.06.13
Počet zobrazení: 1139
Autor: Josef Černý
POSÍLAJÍ MI NEOBJEDNANÝ ČASOPIS.
Už přes rok dostávám časopis, který jsem si neobjednal ani nepředplatil. Protože ho nechci, napsal jsem, že chci dodávku zrušit, ale ani neodpověděli a časopis chodí dál. Mám obavy, abych jednou nemusel zaplatit všechno zpětně včetně penále.

Odpověď:

Podle § 53 odst. 9 Občanského zákoníku se jedná o tzv. nevyžádanou zásilku, kterou nejste povinen platit ani vracet a dokonce nejste povinen o tom dodavatele ani vyrozumět. Samozřejmě si musíte být opravdu jistý, že jste si časopis opravdu nikdy neobjednal, například odesláním nějakého kuponu z jiného časopisu nebo reklamního letáku, kterých máme všichni každý den plné schránky.

Ještě je nutno rozlišit dvě věci a sice jestli je časopis adresován přímo Vám a je na něm tedy Vaše plná a správná adresa nebo se jenom objeví ve schránce.

Pokud je na něm Vaše adresa, můžete (ale nemusíte) zrušení dodávek zopakovat doporučeným dopisem s dodejkou, jestliže je dodáván bez adresy, mohlo by se jednat o omyl a v takovém případě bych to asi oznámil pouze poštovní doručovatelce a dál bych nic neřešil.

Autor: Josef Černý; problemsreklamaci@seznam.cz, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: