Dnes je 16.09.2024, Svátek má Ludmila, zítra Naděžda

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Zeptejte se …

Publikováno: 10.07.13
Počet zobrazení: 1186
Autor: Josef Černý
BANKOVNÍ POPLATEK ZA PŘÍCHOZÍ PLATBY.
U jedné banky jsem si zřídil účet, na který mi občas přijde nějaká platba. Pracovník banky mi řekl, že příchozí platby jsou bezplatné, ovšem když mi přišel první výpis zjistil jsem, že za každou příchozí platbu mi odečetli 7Kč. Je to důvod k okamžitému zrušení účtu a mohou mi ještě účtovat nějaký poplatek za jeho zrušení?

Odpověď:

Abych mohl odpovědět na Váš dotaz, bylo by nutné znát přesné znění smlouvy o zřízení a vedení účtu a především znění obchodních podmínek, které bývají nedílnou součástí každé takové smlouvy. Bývá to zpravidla několik listů formátu A4 popsaných drobným písmem a obyčejně je nikdo nečte, ačkoliv právě v nich v nich bývají ty nejdůležitější údaje. Takže než půjdete znovu do banky, doporučuji jejich prostudování, měl byste se tam dozvědět jednak to, jestli Vám pracovník, který s Vámi smlouvu sepisoval říkal ohledně bezplatných vkladů pravdu, jednak podmínky okamžitého zrušení účtu.

Pokud byste se tam dočetl něco jiného, než Vám pracovník sdělil, byl by to důvod k okamžitému zrušení smlouvy, ovšem pokud by se Vám jeho tvrzení podařilo prokázat, například svědeckou výpovědí. To nebývá jednoduché, protože pracovník v takových případech své tvrzení buď zcela zapře nebo bude alespoň tvrdit, že jste ho asi špatně pochopil a podobně.

Autor: Josef Černý; problemsreklamaci@seznam.cz, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: