Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Všechen sex mého života

Publikováno: 29.08.13
Počet zobrazení: 1122
  Autor článku: Klára Mišunová
Motus, produkce divadla Alfred ve dvoře, představuje projekt kanadské společnosti Mammalian Diving Reflex „Všechen sex mého života“, který zkoumá milostný a sexuální život z pohledu lidí starších 65 let. V současné době jsme ve fázi, kdy vyhledáváme potencionální vhodné účastníky, kteří by byli ochotní otevřeně mluvit o svém osobním životě a o tom, jak se postupem let vyvíjela a proměňovala jejich sexualita.

Nejčastější problémy s kvalitou vody se týkají rybníků, ve kterých se během léta často vyskytují řasy, sinice a různé druhy bakterií. Některé jsou pro lidský organismus zcela neškodné, ale jiné mohou přivodit celou řadu zdravotních komplikací. Mezi ty nejčastější spojené s koupáním v nekvalitní vodě jsou střevní a gynekologické problémy. Dále pak alergické reakce a vyrážky na kůži.  

 

Základní pravidla bezpečného koupání

  1. Nekoupejte se v neznámých rybnících nebo místech, kde je voda již na první pohled znečištěná.
  2. Nikdy se nekoupejte ve stojatých kvetoucích vodách.
  3. Pravidelně sledujte varování hygieniků a nekoupejte se tam, kde to není povolené.
  4. Po koupání se vždy osprchujte.
  5. Jako prevenci dlouhodobých střevních problémů, popř. k jejich zmírnění užívejte v létě probiotika.
  6. Pokud po koupání trpíte střevními nebo gynekologickými problémy, vyhledejte lékaře. 

Co jsou probiotika a jak fungují?

Probiotika jsou kultury živých mikroorganismů. Nejčastěji se jedná o kmeny bakterií Lactobacillus a Bifidobacterium. Najdeme je v některých mléčných výrobcích a jsou označovány jako probiotické. Tyto potraviny ale zpravidla neobsahují takové množství, které lidské tělo potřebuje, proto je vhodné v průběhu letních měsíců užívat kvalitní doplňky stravy se zvýšeným obsahem těchto látek.

„Probiotické bakterie jsou medicínou založenou na důkazech považovány za účinnou ochranu, ale také vhodný doplněk léčby u průjmových onemocnění dětí a dospělých, a to jak infekčních, tak i vyvolaných některými léčivy,“ říká MUDr. RNDr. Vilím Šimánek, DrSc., a dodává: „Preventivní užívání probiotických bakterií nemá žádné vedlejší účinky na lidský organismus, lze je doporučit, a to zejména u dětí.“Výzkumný umělecký ateliér Mammalian Diving Reflex byl založen v roce 1993 a zaměřuje se na průzkum sociální oblasti. Vybírá si aktuální, a svým způsobem ožehavá témata, která však s plným vědomím toho, jak silné emoce mohou rozvířit, vždy zpracovává s citem a ohledem. Společnost Mammalian vytváří jak jednorázové akce, tak divadelní performance, videa, instalace, teoretické texty i komunitní happeningy. Věkové rozpětí jejích spolupracovníků je velmi široké: od osmi do osmdesáti let. Mezi realizované práce patří například: Nechte se ostříhat dětmi (v ČR uvedeno v roce 2011), Pouliční stolování, Děti udílejí ceny, Procházky po místech, kde se stala sebevražda atd. Tvorba Mammalian Diving Reflexu procestovala celý svět – k vidění byla v Kanadě, Spojených státech, Austrálii, Evropě i Asii. „Všechen sex mého života“ vznikl za podpory Canada Council for the Arts Theatre International Program (Kanadská Rada pro mezinárodní divadelní projekty), Ontario Arts Council’s National and International Touring program, Motus o.s., produkce divadla Alfred ve dvoře, Státní divadlo a festival Pazz v německém Oldenburg.

Pořadatel pražské realizace Motus o.s., produkce divadla Alfred ve dvoře, je nezisková nezávislá organizace snažící se podporovat, rozvíjet a propagovat nové umělecké práce a projekty. Usiluje o kontinuální zlepšování podmínek pro tvorbu nezávislých tvůrců, o prosazování změn a o porozumění současným trendům ve vývoji českého kulturního prostředí, s vědomím neoddělitelnosti aktivit od směřování evropské kulturní praxe. V divadle Alfred ve dvoře (ale i mimo jeho zdi) působí od roku 2001.

Byli bychom moc rádi, kdybyste nám pomohli šířit tuto výzvu mezi potenciální zájemce v řadách seniorů např. umístěním na vaše webové stránky, rozesláním e-mailem, vyvěšením na nástěnku, umístění letáků ve vašich zařízeních.
Náhled letáku posílám v příloze, ale samozřejmě jsme schopni dodat již vytištěné kusy.
Budeme také rádi za jakékoli tipy na další příležitosti, jak a kudy naši výzvu šířit.

Jakákoli reakce (i odmítavá) bude pro nás cennou zpětnou vazbou.

Zdroj: http://www.alfredvedvore.cz/cs/

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: