Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Barvy,vůně a chutě podzimu na olomoucké Floře

Publikováno: 5.09.13
Počet zobrazení: 1240
  Autor: Výstaviště Flora Olomouc
Špičkovou produkci domácích i zahraničních pěstitelů ovoce, zeleniny a školkařských výpěstků představí podzimní zahradnická výstava FLORA OLOMOUC 2013.

Největší akce svého druhu v ČR se uskuteční ve dnech 3. – 6. října (otevírací doba: denně od 9 – 18 hod., poslední den 9 – 17 hod.) na Výstavišti Flora Olomouc.
V hlavní expozici se pod záštitou Ovocnářské unie ČR a Zelinářské unie Čech a Moravy představí nejlepší domácí pěstitelé ovoce a zeleniny. Součástí výstavy bude už tradičně podzimní soutěž floristů v aranžování květin. Pořadatelé letos navážou na tradici zdobení olomouckých chrámů. Květinovou výzdobu získají během výstavy chrámy v centru města: kostely sv. Mořice, Michala, Panny Marie Sněžné, kapucínský kostel Zvěstování Panny Marie a slavnostní sál olomouckého Arcibiskupského paláce. Soutěže se zúčastní nejen domácí týmy – ze Svazku květinářů a floristů ČR a výstaviště Flora, ale také floristé z Polska a Rakouska. Nebude chybět ani velká společná expozice Českého zahrádkářského svazu s přehlídkou krajových odrůd ovoce, různých druhů zelenin, včelařskými produkty i zahrádkářskou, či mykologickou poradnou a prodejem skvělých moravských vín a burčáku. Ovocným školkařským výpěstkům, specialitě podzimní Flory Olomouc, budou vyhrazeny volné plochy výstaviště.

Velkou podzimní přehlídku ovoce, zeleniny a podzimních květin doplní festival gastronomie a nápojů OLIMA s nabídkou krajových specialit a zdravých potravin, a také Dny moravských vín a oblíbenou soutěží o nejlepší ovocnou pálenku Flora košt. Každý palič, který se přihlásí do 13. září (propozice a přihláška), bude v soutěži srdečně vítán a může získat některou z hodnotných cen. A to všechno se bude, samozřejmě, ochutnávat!

Zahrádkáře, chalupáře a kutily určitě zaujmou prodejní zahradnické trhy s pestrým sortimentem květin, ovoce, zeleniny, okrasných, ovocných dřevin, drobné zahradní mechanizace, pomůcek a potřeb. Volné chvíle si mohou návštěvníci zpestřit v zahrádkářském vinném „sklípku“, či návštěvou sbírkových skleníků a botanické zahrady výstaviště Flora, které jim budou otevřeny zdarma, či poslechem dobré dechovky.
Vstupné: 100 Kč – plnoplátci, 80 Kč – studenti, důchodci, 30 Kč – děti od 6 do 15 let, 210 Kč – rodinné vstupné (2 dospělí + 1 až 4 děti), zdarma – děti do 10 let v doprovodu rodičů, na průkaz ZTP a ZTP-P

Více informací naleznete na www.flora-ol.cz.

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: