Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Horská služba pátrala u Nejdku po seniorce, našla ji zraněnou

Publikováno: 9.09.13
Počet zobrazení: 611
  Zdroj: ČTK
Více než sedmdesátiletou houbařku ve čtvrtek po setmění hledali v hlubokých lesích v okolí Rudné mezi Nejdkem a Přebuzí členové Horské služby, hasiči i policie. Ženu nakonec záchranáři díky znalosti terénu našli, měla vážné zranění nohy, informoval dnes ČTK náčelník Horské služby pro Krušné hory Miroslav Güttner.

Horská služba dostala výzvu od policie kolem 20:00. Do hledání se zapojilo deset záchranářů. „Měli s sebou veškeré potřebné zdravotnické vybavení a mobilní techniku. Přeci jen naši členové znají místní terén nejlépe a dokážou vytipovat, kde by pohřešovaná mohla být,“ uvedl Güttner.

Několik záchranářů prohledávalo les, zatímco terénní automobil jel pomalu po cestách a před ním běžel další člen týmu a, stejně jako ostatní, i on volal a snažil se na okrajích lesa ženu ve tmě zahlédnout. Právě on byl kolem 21:30 úspěšný. „Z lesa se mu ozvala žena, která silně naříkala a volala o pomoc. Záchranáři zjistili, že leží pod stromy těžce zraněná. V horském terénu zřejmě upadla a vážně si zranila nohu,“ popsal Güttner.

Seniorku, která utrpěla zřejmě zlomeninu mezi pánví a stehenní kostí, umístili záchranáři do vakuové matrace a překryli izolační fólií, aby neprochladla. Protože ale trpěla bolestmi, nebylo možné ji transportovat. Na místo proto musela dojet sanitka a teprve po aplikaci léků proti bolesti mohla být žena převezena do nemocnice.

„Považuji za nutné, aby i houbaři, kteří si takzvaně jen vyjdou do zdejších lesů, měli u sebe nabitý mobilní telefon. Zvlášť v případě takto těžkého zranění je rychlé přivolání pomoci a upřesnění lokality, ve které se zraněný nachází naprostou nutností,“ apeluje na houbaře Güttner.

Zdroj: ČTK, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: