Dnes je 21.09.2024, Svátek má Matouš, zítra Darina

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Jak může design zlepšovat kvalitu života seniorů?

Publikováno: 17.09.13
Počet zobrazení: 970
Zdroj: ČTK
Design jako nástroj pro vytváření prostředí a produktů bez bariér chce představit festival Týden přístupného designu, který začíná dnes.

Design podle pořadatelů může seniorům v mnoha ohledech pomoci překonávat každodenní nesnáze a usnadnit jim cestu k plnohodnotnému, aktivnímu stáří. Takové přístupny ukáže výstava Design v nejlepších letech, která dnes vpodvečer začne v Galerii/CZD ve Vojtěšské ulici.

Jejím tématem bude otázka přístupného bydlení, produktového a obalového designu. K vidění budou předměty přístupné jak mladým lidem, kteří ještě žádná omezení nemají, tak starším lidem, kteří již válčí s řadou problémů přicházejících se stářím. Další skupinu tvoří výrobky, které jsou právě seniorům určené; respektují správnou ergonomii, ale zároveň dobře vypadají, což není v případě předmětů pro tuto specifickou skupinu pravidlem. Výstava představí produkty českých i zahraničních designérů a výrobců.

V rámci vernisáže výstavy bude předáno ocenění za přínos v oblasti šíření přístupného designu v ČR za uplynulý rok – Equal Design Award, vybrané porotou vedenou architektem a programovým ředitelem festivalu reSITE Osamu Okamurou.

Na celý týden připravilo pořádající sdružení Czechdesign (www.czechdesign.cz) výstavy, workshopy, diskuse a další program, kterým chce široké veřejnosti, designérům, architektům, zástupcům státní správy a odborníkům na tuto oblast připomenout sociální rovinu designu a odpovědnost, kterou designéři vůči uživatelům mají.

Vrcholem festivalu bude celodenní akce, která se uskuteční 21. září v rámci projektu Zažít město jinak. Ve Vojtěšské ulici a přilehlém okolí bude celý den přizpůsoben potřebám a zálibám lidí všech věkových kategorií s ambicí umožnit trávit společný čas všem obyvatelům města.

Zdroj: ČTK, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: