Dnes je 19.09.2024, Svátek má Zita, zítra Oleg

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Z paneláku v Olomouci se stane bydlení pro seniory

Publikováno: 20.09.13
Počet zobrazení: 1155
  Zdroj: ČTK
Včera byl schválen převod panelového domu v okrajové čtvrti Olomouce, ve kterém nyní bydlí neplatiči nájemného, z majetku magistrátu na městkou organizaci Správa nemovitostí Olomouc (SNO). Díky této transakci může být zahájena rekonstrukce a přeměna panelového domu v městské části Nový Svět na bytový dům pro seniory. Projekt bude stát 35 milionů korun a náklady pokryje SNO.

„Po schválení materiálu věřím, že v horizontu jednoho roku se nám podaří panelový dům v ulici Přichystalova 70 přestavět na moderní bydlení pro seniory,“ komentoval převod nemovitosti náměstek primátora Ladislav Šnevajs (KDU-ČSL). Rekonstrukci bude SNO financovat pomocí úvěru, takže nebude zatížen rozpočet města.

Panelový dům v Přichystalově ulici převzalo město po odchodu Sovětské armády v roce 1991, pro jejíž důstojníky byl v 70. letech postaven. Z celkového počtu 80 bytových jednotek je obsazeno 34 bytů, které byly využívány jako náhrada pro neplatiče nájemného i propuštěné vězně. Radní tvrdí, že pro neplatiče nájemného už nepotřebuje mít k dispozici tolik náhradního bydlení jako v 90. letech, kdy město vlastnilo mnohem více nájemních bytů. Dům je navíc ve špatném technickém stavu.

Díky investici 35 milionů korun vzniknou v panelovém domě tři podlaží pro seniory a dvě podlaží bytů s docházkovou pečovatelskou službou. Projekt počítá i s šesti bezbariérovými byty. Z původních 80 bytových jednotek po rekonstrukci vznikne v panelovém domě 59 bytů. „Příští rok na této adrese vznikne standardní nájemní bytový dům pro seniory, který bude v majetku SNO,“ podotkl Šnevajs.

Nynější nájemníci domu v Přichystalově ulici se postupně přestěhují do zrekonstruovaného domu v městské části Holice, který dříve sloužil pro neplatiče nájemného. Po dokončení oprav v něm místo původních holobytů budou standardní byty.

Zdroj: ČTK, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: