Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Diakonie Vsetín chystá benefiční koncert, chce auto pro seniory

Publikováno: 7.10.13
Počet zobrazení: 684
  Zdroj: ČTK
Diakonie Vsetín připravuje benefiční koncert, na němž zazní gospelové melodie. Výtěžek využije na zakoupení automobilu pro seniory, kteří využívají služeb denního stacionáře Zahrada.

Koncert se koná v sobotu 19. října v Horním kostele ve Vsetíně. V podání skupiny ADD Gospel uslyší diváci například píseň Oh, Happy Day, kterou mohou znát z filmu Sestra v akci, sdělila ČTK zástupkyně Diakonie Marta Vodáková.

„Vstupné na koncert činí 150 korun. Peníze zde vybrané pomohou zaplatit novější automobil pro službu denního stacionáře. Nyní používáme i osmnáct let stará auta. Auta jsou pro naši práci důležitá, neboť s nimi každodenně přivážíme a odvážíme seniory. Odlehčujeme tak rodinám pečujícím o seniora,“ uvedla Jana Najtová z diakonie.

Soubor ADD Gospel vznikl před sedmi lety. Na koncertě zazní písně různých zahraničních autorů i vlastní skladby z pera Jany Crown Peřtové a Vikiho Skláře, podotkla Vodáková.

Vsetínská Diakonie je nestátní nezisková organizace, která se stará o seniory a sociálně vyloučené na Vsetínsku. Zaměstnává 60 lidí. Provozuje Domov pro seniory Vsetín Ohrada, který obývá 32 stálých klientů, Domov se zvláštním režimem Jabloňová pro 20 stálých uživatelů, denní stacionář ZAHRADA pro osoby starší 50 let s poruchami paměti. Věnuje se také domácí pečovatelské službě, provozuje nízkoprahové zařízení pro děti a mládež od šesti do 26 let Rubikon a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi.

Zdroj: ČTK, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: