Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Luxusní dům pro seniory?

Publikováno: 21.10.13
Počet zobrazení: 2062
  Zdroj: ČTK
Moravská Třebová na Svitavsku stále váhá, zda podepíše kupní smlouvu s investorem, který má zájem přestavět bývalé dětské oddělení nemocnice. Zájemce chtěl nejdřív vybudovat centrum aktivního stáří s luxusními byty, nyní zvažuje objekt se sociálními službami.

„Už mají jiný záměr, který bude muset nejspíš v prosinci projednat zastupitelstvo. Mají se z toho stát klasické sociální služby s oddělením pro pacienty s Alzheimerovou chorobou. To by ve svém důsledku znamenalo konkurenci pro naše stávající sociální služby,“ řekl Izák.

Městu se původní projekt líbil. Centrum mělo nabídnout bydlení a služby starším lidem, kteří nepotřebují stálou péči. Měsíčně měli platit 11.000 korun. Stavět se mělo začít letos v říjnu. Nyní radnice nemá garance, že firma Matoušek CZ své pozměněné návrhy dodrží.

„Ještě jsme se nedohodli na obsahu kupní smlouvy. Nechceme, aby se z toho stala ubytovna pro nepřizpůsobivé, když jim nevyjde podnikatelský záměr. Podle mého kalkulují s podporou státu a kraje, ale pokud je dostatek lůžek v oblasti, nemusí nic dostat,“ řekl Izák.

Rozsáhlý objekt ve tvaru písmene U z počátku 20. století, který město získalo před více než deseti lety od hejtmanství, nabízí radnice za čtyři miliony korun. Město v něm chtělo vybudovat kongresové centrum, ale evropské dotace byly příliš nízké. Také v minulosti radnice odmítla zájemce, který tam chtěl zřídit domov pro seniory, protože stejný typ služby už město nabízí.

„Budovu zajišťujeme tak, aby tam nechodili vandalové. Ještě je další možnost, že ji zbouráme a necháme tam postavit domy,“ řekl Izák.

Zdroj: ČTK, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: