Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Pojišťovna vnitra přispěje na očkování proti chřipce všem

Publikováno: 3.10.13
Počet zobrazení: 1130
Zdroj: ČTK
Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra (ZPMV) zaplatí očkování proti chřipce také těm svým klientům, kteří na ně ze zákona nemají nárok. Přispěje až 300 korun každému, kdo se do 30. listopadu dá proti chřipce očkovat.

Prohlásila to včera mluvčí největší zaměstnanecké pojišťovny Hana Kadečková. Připomněla, že ZPMV hradí každoročně ze zákona očkování seniorům od 65 let a lidem s chronickým onemocněním, které chřipka může ohrozit na životě.

K rozšíření nabídky očkování na všechny pojištěnce vyzval v pondělí všechny zdravotní pojišťovny hlavní hygienik ČR Vladimír Valenta poté, co tento plán oznámila Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP).

V ČR se proti chřipce očkuje jen pět procent obyvatel, v rizikových skupinách jsou čísla o něco lepší, ale stále nedosahují světových doporučení, podle kterých by v obecné populaci se mělo očkováním chránit 30 procent obyvatel a v rizikové až 95 procent.

Kadečková uvedla, že každý rok platí ZPMV očkování proti chřipce lidem od 65 let, obyvatelům léčeben dlouhodobě nemocných či domovů pro seniory, pacientům se závažným onemocněním srdce, cév, dýchacích cest či ledvin a také pacientům s těžkou cukrovkou, jak jí to ukládá zákon.

„Rozhodli jsme se nyní z fondu prevence přispět částkou až 300 korun i ostatním klientům, kteří projeví o očkování proti chřipce zájem a nechají se očkovat od 2. října do 30. listopadu 2013, tedy v období, které je podle ministerstva zdravotnictví k tomuto očkování nejvhodnější,“ řekla.

O očkování mohou klienti ZPMV požádat svého praktického lékaře. Po aplikaci vakcíny přijdou s účtem na kteroukoliv pobočku ZPMV s účtem, příspěvek jim bude poté zaslán, uvedla mluvčí s tím, že ZPMV je finančně stabilní pojišťovna a je schopna uhradit svým více než 1,2 milionu klientů i tu nejnákladnější léčbu, pokud ji potřebují. Má i řadu ojedinělých preventivních programů.

Zdroj: ČTK, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: