Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Pozvánka pro seniory do Lucerny

Publikováno: 6.10.13
Počet zobrazení: 1051
  Autor článku: Mgr. Andrej Štůla
Počasí už není úplně ideální, využijte tedy nabídky kina Lucerna.

DONŠAJNI pátek 4.10. 14:00

r. Jiří Menzl, ČR, 2013, 102 min.

Je tomu již sedm let, co Jiří Menzel, jeden z nejuznávanějších a ve světě nejrespektovanějších českých režisérů, natočil svůj vysněný snímek „Obsluhoval jsem anglického krále“. Ve svém novém filmu nás zavede do malého města a do zákulisí příprav opery Don Giovanni, kterou se zde rozhodne uvést místní operní soubor. V příběhu o lásce a zklamání, o hudbě a vášni, hlavní role ztvárnili Libuše  Šafránková, Jan Hartl, Martin Huba, Ivana Chýlková a ve své bohužel poslední roli i Jiřina Jirásková.

 

DIANA pondělí 7.10. 14:00

r. O. Hirschbiegel, GB/USA, 2013, 106 min.

Legenda je vždy jen část pravdy. Velkolepě natočený životopisný snímek Diana, s neuvěřitelně věrohodným hereckým výkonem Naomi Watts v titulní roli, se zaměřuje na poslední roky života Lady Diany, princezny lidských srdcí. Neveselé časy po rozchodu s princem Charlesem, hledání sebe sama a nového místa ve společnosti, to vše vyvrcholilo tragickou smrtí při honičce s paparazzi. Roky, které pro veřejnost až dosud skrývají nejedno tajemství….

 

MOJE PRVNÍ SVATBA středa 9.10. 14:00

r. Ariel Winograd, Argentina, 2011, 102 min.

V den svojí svatby nervózní Adrian udělá chybu, kterou se snaží skrýt před Leonorou, jeho nastávající, aby předešel problémům. Místo to, aby se problémům vyhnul, ale čím dál víc komplikuje věci a hrozí, že svatba i budoucí manželství páru neskončí dobře.

 

GRAVITACE 3D pátek 11.10. 13:30

r. A.Cuarón, USA, 2013, 91 min.

Mexický režisér Alfonso Cuarón (Mexická jízda, Potomci lidí) přináší ve skvělém 3D provedení kosmické drama se Sandrou Bullock a Georgem Clooneyem v hlavních rolích.

Během zdánlivě rutinní výpravy do kosmu dojde ke katastrofě. Loď je zničená a naši dva hrdinové zůstanou ve vesmíru sami, odkázáni jeden na druhého a směřujíc dál do temného vesmíru…

 

JAKO NIKDY pondělí 14.10. 14:00

r. Z.Tyc, ČR/SR, 2013, 93 min.

JASMÍNINY SLZY pondělí 18.10. 14:00

r. Woody Allen, USA, 2013, 90 min.

Woody Allen se vrací do svého milovaného New Yorku. Žena, které zdánlivě nic neschází a která by si mohla v klidu užívat „bezstarostného“ života, se náhle ocitá na prahu těžké osobní krize. Jediné řešení vidí v útěku ze zaběhlých stereotypů a v nalezení nového začátku ve slunném San Franciscu.

 

KAPITÁL pondělí 21.10. 13:30

r. Costa-Gavras, Francie, 2012, 113 min.

Politický thriller slavného Costy-Gavrase (Doznání, Hrací skříňka) nás zavede do prostředí nejvyšších finančních kruhů v době světové finanční krize. Vypráví příběh o nezastavitelném vzestupu Marca Tourneuila, poníženého sluhy Kapitálu, který se stane jeho nezpochybnitelným pánem. Jako nový ředitel největší evropské banky Phoenix dokáže Marc překonat všechna úskalí vysoké finanční politiky – nutné propouštění, násilný pokus o převzetí ze strany amerických klientů i intriky svých kolegů a podřízených. Jakou ale člověk musí za takové vítězství zaplatit cenu?

 

PŘÍBĚH KMOTRA pátek 25.10. 14:00

r. P. Nikolaev, ČR, 2013, 99 min.

Nový český snímek, který vznikl podle bestselleru Jaroslava Kmenty „Kmotr Mrázek“, vychází ze skutečných událostí naší polistopadové éry. Protože ale mnozí z protagonistů ještě žijí, změnili tvůrci jejich jména. Náš „hrdina“ se tedy ve filmu jmenuje František Vedral a jeho věčný protivník, policejní kapitán, dostal jméno Cajthaml. V příběhu, ze kterého mrazí a který potvrzuje ty nejtemnější obavy v naší společnosti o propojení organizovaného zločinu s nejvyšší politikou.

V hlavních rolích excelují Ondřej Vetchý a Lukáš Vaculík.

 

DON JON úterý 29.10. 14:00

r. J.Gordon-Levitt, USA, 2013, 90 min.

Velice zdařilá a vtipná komedie nám představí na první pohled zcela obyčejného kluka Jona Martella, který má v životě jen pár věcí, na kterých mu záleží… byt, auto, rodinu, kostel, přítelkyně. Jeho kámoši mu dokonce říkají Don Jon – prostě si vždy domů z baru přitáhne jakoukoli chce. Má však jedno ne zcela obvyklé přesvědčení – nic se prý podle něj nemůže vyrovnat osamocenému sledování porna… Nespokojený se svým dosavadním životem se vydává za poznáním lepšího sexu, ale k jeho překvapení se místo toho poučí daleko více o životě a lásce ze vztahů se dvěma velice odlišnými ženami. Režie i titulní role se ujala jedna a ta samá osoba – ve Státech i v Evropě čím dál populárnější Joseph Gordon-Levitt (Lincoln, Počátek, Temný rytíř povstal).

 

Konec léta v pozoruhodném snímku režiséra Zdeňka Tyce (Smradi, Vojtěch, řečený sirotek) znamená zároveň konec života jednoho člověka. Vladimír Holas umírá. Kdo je Vladimír Holas? Malíř, sochař a pedagog okresního významu. Namaloval spoustu krásných obrazů – ale ne tak skvělých, jak si přál. V hlavních rolích Jiří Schmitzer, Taťjana Medvecká a Petra Špalková.

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: