Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Připravte tělo na zimu

Publikováno: 8.10.13
Počet zobrazení: 1082
Autor článku: Marie Tomská
Podzim je čas sklízení úrody. Sezónní plody , ořechy , ovoce a všechny zbývající bylinky ze zahrady , můžeme využít pro své zdraví.

Bylinky můžete nasušit nebo zmrazit a uložit k dalšímu využití v zimních měsících.
S blížící se zimou se dny zkracují a jsou chladnější Organismus je náchylnější pro rozvoj infekcí a bolesti. Vaše imunita se snižuje mimo jiné i v důsledku menšího pobytu na čerstvém vzduchu a ubývajícího světla.

Je tedy nejvyšší čas se zamyslet, ja si udržet dobrou kondici i v průběhu zimy.
Existuje mnoho způsobů, jak můžete pomoci zlepšit a udržet dobré zdraví v průběhu zimy.

Zdravá strava bohatá na cibuli, česnek a sezónní ovoce, ořechy a bylinkami zlepší vaše šance na dobrý zdravotní stav. Důležitý je také dostatečný přísun vody a posilujících čajů – např. kopřivový.

Vytvořte si doma vhodné ochranné prostředí. Sladký tymián a citron jsou silné antibakteriální a antivirové prostředky, a mohou působit proti vzdušným virům a bakteriím. Postačí vám k tomu 3 kapky esenciálního oleje v misce s teplou vodou.

Posílit váš imunitní systém můžete i tím, že budete užívat jednu čajovou lžička drceného česneku a medu denně. Pokud vám vadí zápach česneku, můžete využít kapsle, ale ty samozřejmě nejsou tak účinné.

Důležité je zvýšit přísun vitamínu C a jíst citrusové plody, jako např. černý rybíz ( ze sušených plodů je výborný čaj). Do teplých nápojů si přidávejte plátek citronu.

Zvýšení imunity zabezpečí také většina ořechů , pokud tedy máte dobré zuby, vezměte si každý den hrstku ořechů nebo mandlí. Tím získáte i antidepresivum.

Snažte se dosáhnout rovnováhy spánku a pohybu . Delší noci neznamenají, že musíte déle spát. Raději zkuste alespoň jednu dlouhou procházku denně.
Pokud máte problémy s usínáním, dejte si před spaním teplé mléko s medem.

A jaké jsou tipy na běžné zimní neduhy?

A jaké jsou léky na běžné „zimní“ neduhy?

Cibule je prospěšné při kašli, kde je přítomen hlen . Nakrájejte nadrobno jednu cibuli a smíchejte s jednou polévkovou lžící medu. Užívejte jednu čajovou lžičku dvakrát denně.

Pečenou cibuli můžete aplikovat ke zmírnění bolesti vnějšího ucha, nejdříve ji rozkrojte na polovinu a zkontrolujte, jestli není moc teplá.

Svalové bolesti a Osteoartróza

Přidejte si do koupele pár kapek oleje z borovice nebo jalovce a mořskou sůl, ideálně z Mrtvého moře.

Ucpané dutiny a bolesti hlavy
Zánět vedlejších nosních dutin může být velmi bolestivý a může ho doprovázet nepříjemné bolesti hlavy . Nejlepším řešením jsou parní inhalace, do kterých přidáte pár kapek eukalyptového oleje.

Autor: Marie Tomská, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: