Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Místostarostka Vsetína povede hospic

Publikováno: 27.11.13
Počet zobrazení: 794
Zdroj: ČTK
Místostarostka Vsetína Květoslava Othová rezignuje na svou funkci. Od dubna příštího roku bude ředitelkou valašskomeziříčské Diakonie Českobratrské církve evangelické, která provozuje sociální zařízení pro seniory včetně hospice.

Zatím není známo, kdo ji ve vedení radnice nahradí, sdělila dnes ČTK mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová. Vsetín vede koalice složená z ODS, KDU-ČSL, ČSSD a TOP 09.

Druhý místostarosta Petr Kořenek (ČSSD), který byl nedávno zvolen poslancem, nebude nově svou funkci vykonávat jako uvolněnou, tedy jako své placené zaměstnání. Do konce volebního období bude pracovat jako neuvolněný místostarosta, tedy při zaměstnání poslance, podotkla Čadová.

Othová před svým nástupem na vsetínskou radnici pracovala jako ředitelka Charity Vsetín. Do zastupitelstva byla zvolena v roce 2006, po zvolení Jiřího Čunka senátorem jej nahradila a stala se starostkou města. Po volbách v roce 2010 byla zvolena první místostarostkou.

„Nikdy jsem se netajila tím, že se v budoucnu budu chtít vrátit ke své původní profesi do sociální oblasti. Kolegové v rámci KDU-ČSL byli s touto skutečností obeznámeni. V listopadu letošního roku jsem se zúčastnila výběrového řízení na pozici ředitele Diakonie ČCE – hospic Citadela ve Valašském Meziříčí. Ve výběrovém řízení jsem uspěla a po dohodě s budoucím zaměstnavatelem od 1. dubna 2014 nastoupím na zmíněnou pozici ředitele na plný úvazek,“ uvedla Othová. Rezignaci podá k 1. dubnu. „Do té doby budeme v rámci KDU-ČSL a koalice jednat o mé náhradě,“ podotkla místostarostka.

Kořenek chce v neuvolněné funkci pracovat do konce volebního období, komunální volby se uskuteční na podzim příštího roku. „Nechci utíkat od rozdělané práce, aby si lidé řekli, že jsem něco rozvrtal, nasliboval, a pak zmizel do Prahy,“ podotkl Kořenek. Změnu jeho funkce na neuvolněnou by mělo projednat zastupitelstvo v lednu.

„Rozsah agendy, kterou mám na radnici na starosti, zatím zůstane stejný. Během několika týdnů se musím seznámit s fungováním Poslanecké sněmovny. Dobu pobytu v Praze také využiji k jednání především v oblasti dopravy. Na jednání sněmovny nyní čerpám dovolenou,“ řekl Kořenek.

Zdroj: ČTK, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 1 komentář (0 komentářů čeká na schválení)

28.11.2013 13:50  martina stolářová

dobrý den jsem Martina Stolářová jsem bývalý zaměstnanec hospice ve Valašském Meziříčí.Doporučuji paní Mgr.Othové aby si nejdřív udělala první pořádek s personálem,a hlavně s vrchní sestrou Matochovou ,jinak si s ní bude dělat co chce.

Zanechte komentář: