Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Na saních Šumavou

Publikováno: 29.11.13
Počet zobrazení: 1193
  Zdroj: ČTK
Projížďka na saních, které táhnou koně, výlety na sněžnicích nebo ukázka práce záchranářského psa jsou některé z aktivit, které mohou turisté zažít v zimní sezoně na Šumavě. Tamní národní park připravil na tuto zimu 111 akcí pro veřejnost, což je o 20 procent více než v minulé sezoně. Novináře o tom dnes informovali zástupci vedení NP Šumava.

„Šumava je překrásná příroda i místo pro dovolené, pro odpočinek a pro zábavu. Naším mottem je ‘Žijeme s přírodou a příroda s námi’. Že v zimě na Šumavě opravdu nebude nuda, ukazuje i to, že jsme pro návštěvníky připravili ještě více zábavy než loni,“ řekl ředitel národního parku Jiří Mánek.

Projížďka na saních tažených koňmi je jednou z novinek pro tuto zimu. Až napadne potřebné množství sněhu, lidé mohou na takový výlet vyrazit v okolí Modravy a Strážného. Další novinkou bude ukázka práce záchranářského psa Badyho. Veřejnost ji bude moci sledovat jednou za dva týdny u informačního střediska Rokyta na Klatovsku. „Bady je vycvičený pro hledání ztracených lidí v lese nebo v horách, je českým šampionem v plošném vyhledávání lidí z roku 2008. Absolvoval i zkoušky pro hledání lidí zasypaných pod lavinou,“ uvedl náměstek ředitele NP Šumava Tomáš Fait.

Už v minulých sezonách mohli lidé v doprovodu strážců parku vyrazit na výlety na sněženicích. Vzhledem k oblíbenosti této akce bude program v této zimě ještě pestřejší. Nyní budou výlety i pro rodiče a děti a kromě tradičních míst jako Kvilda, Stožec nebo Kašperské Hory budou moci nově lidé vyrazit do přírody na sněžnicích i z informačního střediska Rokyta. „Rokyta se od příštího roku začne profilovat jako informační středisko zaměřené na rodiny s dětmi a seniory. Tomu už je přizpůsobený i zdejší zimní program,“ řekl Fait.

Oficiálně zimní sezonu na Šumavě zahájí 28. prosince na Kvildě na Prachaticku.

Zdroj: ČTK, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: