Dnes je 19.09.2024, Svátek má Zita, zítra Oleg

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

V Hradci Králové bude od ledna zakázán podomní prodej

Publikováno: 24.11.13
Počet zobrazení: 747
Zdroj: ČTK
Ve stotisícovém Hradci Králové bude od 1. ledna 2014 zakázán podomní prodej. Rozhodla o tom dnes městská rada, řekla ČTK mluvčí magistrátu Magdaléna Vlčková. Hradec Králové se tak připojil k desítkám měst v Česku, která podomní prodej už zakázala. Z velkých měst to byly například Ústí nad Labem, Plzeň, Jihlava, Ostrava či Zlín.

„Město k zákazu podomního prodeje přikročilo v době, kdy sílí tlaky pochybných obchodníků na občany, kteří jsou mnohdy bezbranní, zejména pokud se jedná o seniory či důvěřivé jednotlivce. Chceme takovým nekalým praktikám dát v Hradci červenou a varovat takové nefér obchodníky, že je tu nehodláme trpět,“ uvedl primátor Zdeněk Fink (HDK). Radnice chce tímto krokem podle něj také podpořit poctivé obchodníky v kamenných obchodech. Přistiženým podomním prodejcům bude hrozit pokuta.

Nový tržní řád, který rada přijala, současně specifikuje druhy prodejních činností, které jsou ve městě zakázány. Určuje místa pro prodej a poskytování služeb, stanoví kapacity a přiměřené vybavenosti tržišť včetně jejich prodejní doby. Také stanoví pravidla pro udržování čistoty, pořádku a bezpečnosti při prodeji.

Řád také zřizuje dvě nová tržiště, a to Pod Strání na Moravském Předměstí a u objektu Jiřina ve čtvrti Farářství. Z důvodu nezájmu naopak město zruší tržnici u střediska Družba na Slezském Předměstí.

Čtrnáctistránkový dokument tržního řádu radnice nyní vyvěsí na úřední desce tak, aby si ho mohli přečíst jak obyvatelé, tak prodejci zboží či poskytovatelé služeb. Dále bude dispozici v elektronické podobě na webových stránkách města.

Zdroj: ČTK, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: