Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Zajeďte si před Vánocemi do Brna!

Publikováno: 26.11.13
Počet zobrazení: 1084
Autor článku: Ivana Zemánková
Jste-li milovníkem kvalitního vína, medoviny a krásných vánočních trhů, pak si určitě nenechte ujít vánoční atmosféru v druhém největším městě naší republiky.

Centrum Moravy vám může opravdu hodně nabídnout a vy si tak můžete se svou rodinou užít příjemný den ve městě, kde se nemusíte bát zbytečného ruchu či nepříjemných kolemjdoucích. To všechno lze navíc zvládnout pěšky – až na několik míst se dá všude dostat bez zbytečných jízd šalinou (pozor – tady tramvaje nejezdí), protože brněnské největší krásy jsou příjemně uskupeny blízko sebe a prohlídka vám tak nezabere více, jak jeden až dva dny.

KRÁSNÉ NA DRUHÝ DOJEM
Nenechte se odradit nevábně vypadajícím hlavním nádražím, kterému se bohužel nevyhnete, jestliže se nerozhodnete cestovat autem. Právě hlavní nádraží a především prostory kolem něj nepůsobí příliš příznivě a často turisty spíše odrazují – pokud ale dáte Brnu druhou šanci a vydáte se hlavní ulicí směrem k náměstí Svobody, brzo poznáte pravé krásy tohoto moravského města.

TRHY, SKVĚLÁ VÍNA I BRNĚNSKÝ DRAK
Poté, co si na náměstí Svobody prohlédnete proslulé hodiny, u kterých ani sám autor neví, kolik ukazují, a užijete si (nejen) ve vánočním období krásné trhy, které vám pomůžou načerpat tu pravou moravskou atmosféru, budete to mít už jen pár minut chůze k Moravské galerii, která vždy nabízí několik zajímavých výstav a její program vás určitě nezklame.
Poblíž galerie postává sympatická pojízdná kavárna Kofi-Kofi, kterou by bylo hříchem v těchto mrazivých dnech vynechat. Jestliže ale dáváte přednost zastřešeným kavárnám, vinárnám či čajovnám, naleznete jich poblíž náměstí Svobody nepočitatelně. Mezi ty nejvyhlášenější patří například Air cafe, které se nachází přímo v budově Moravského zemského muzea – tedy dalšího bodu, který byste při návštěvě Brna neměli opomenout. Pro pivaře je ideálním místem hospůdka, kde vám vaši objednávku přiveze vláček.
Od Moravského zemského muzea už to budete mít jenom kousíček k moravské legendě – Brněnskému drakovi, ke kterému se váže zajímavá legenda a kterého by byla ostuda při návštěvě Brna vynechat.

PETROV A ŠPILBERK
Petrov a “Špilas“ – největší chlouby tohoto města, které si zajisté zamilujete. Petrov je schůdnějším místem pro ty z vás, kteří si netroufají na brněnský hrad umístěný na poměrně dost strmém kopci. Já ale doporučuji vydržet a tento kopec zdolat, protože kromě samotného krásného hradu Špilberk (kde můžete jít například na věž nebo do příjemné malé hospůdky) se vám zde nabízí také nádherný výhled na město, či velmi pěkné cestičky kolem něj, kterých je tu opravdu veliké množství a je to tu tak jako dělané na krásnou procházku.

PROJÍŽĎKA ŠALINOU
Těm z vás, kteří by chtěli vidět ještě více a dostat se trochu z úplného centra Brna, doporučuji místní zoologickou zahradu a brněnskou přehradu. Kromě zmíněných míst určitě navštivte také slavnou vilu Tugendhat či brněnskou Hvězdárnu a planetárium.
Věřím, že si toto krásné moravské město zamilujete stejně, jako já a že vám jeho atmosféra pomůže zažít příjemné předvánoční chvíle s vaší rodinou či přáteli.
Autor: Ivana Zemánková, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: