Dnes je 19.10.2024, Svátek má Michaela, zítra Vendelín

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Obezřetnost se vyplatí

Publikováno: 3.12.13
Počet zobrazení: 1158
  Zdroj: Policie ČR
Policie ČR zahajuje již tradičně začátkem prosince preventivně informační kampaň „Obezřetnost se vyplatí“, která je zaměřena na kapesní krádeže. Senioři, dejte pozor na kapsáře.

 

Cílem preventivně informační kampaně „Obezřetnost se vyplatí“ je, aby se lidé naučili dávat pozor na své osobní věci. Předvánoční období je spojeno s přípravami na Vánoce, nákupem dárků a oslavami Nového roku. Lidé mají u sebe větší množství peněz a toho využívají kapsáři, kteří čekají na svoji příležitost a nepozornost nakupujících lidí.
 
Kampaň bude probíhat ve dnech od 2. prosince 2013 do 10. ledna 2014 ve všech hypermarketech a supermarketech Albert společnosti AHOLD Czech Republic, a. s. Zákazníci budou informováni prostřednictvím radiového spotu a v některých prodejnách se ve vybraných dnech budou pohybovat policisté, kteří budou nakupující upozorňovat na jejich nepozornosti a neopatrnosti a s tím spojené riziko možného okradení.
 
Ke kapesním krádežím dochází každodenně, a to zejména v místech, kde se pohybuje větší množství osob, tedy nejen v nákupních centrech, ale i v prostředcích městské hromadné dopravy, na sportovních a kulturních akcí, v restauracích, na nádražích apod.
 
Nově tak zahajujeme kampaň „Obezřetnost se vyplatí“ ve spolupráci s Českými dráhami, a. s., které jsou největším českým železničním dopravcem. Cestující budou v průběhu prosince a ledna nabádáni k obezřetnosti a opatrnosti prostřednictvím plakátů, které budou umístěny na vybraných nádražích a železničních stanicích.
 
Od začátku letošního roku do 31. října 2013 bylo v České republice zaznamenáno 13.470 případů kapesních krádeží, z toho jen v hlavním městě Praha došlo k 7.700 případům kapesních krádeží (57,16 %). Ve srovnání s roky 2012 a 2011 bylo ve stejném období zaznamenáno v roce 2012 12.807 případů kapesních krádeží, z toho v hlavním městě Praha 7.163 případů (55,93 %) a v roce 2011 12.029 případů kapesních krádeží, z toho v hlavním městě Praha 6.115 případů (50,84 %).
 
Více informací o preventivně informační kampani „Obezřetnost se vyplatí“ naleznete zde.
 
Preventivní rady a informace k problematice kapesních krádeží naleznete zde.

Zdroj: Policie ČR

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: