Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Praha o Vánocích

Publikováno: 4.12.13
Počet zobrazení: 1278
  Autor: Věra Novotná
Praha chystá pro své pražany, a nejen pro ně, spoustu předvánočních akcí. Vánoční trhy na Staroměstském a Václavském náměstí v Praze začaly už 30. listopadu 2013 a zdobí je dvacetimetrový nádherně nazdobený smrk z Kutnohorska.
 

Vánoční trhy mají tradiční a osvědčenou podobu. Na jejich návštěvníky čeká typická adventní vesnička v podobě malých domečků s červenými střechami. Nabídku bude jako každoročně tvořit vánoční sortiment, zejména drobné ozdoby, dárečky a občerstvení. Vánoční atmosféru provoní punč nebo svařené víno. Na pódiu během adventního času vystoupí různé dětské sbory, které zazpívají koledy, chybět nebudou ani zahraniční účinkující. I letos se můžete těšit na Staroměstskou dětskou dílničku, na Mikulášskou zábavu, na rozlévání rybí polévky na Štědrý den a také na Silvestra a můžete zde příchod nového roku pořádně oslavit.

Pokud jste příznivci kultury, můžete se těšit například na společný koncert Hradišťanu a Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK který se uskuteční 4. prosince 2013 v 19:30 ve Smetanově síni Obecního domu. Cena vstupenky se pohybuje od 150 korun do 500 korun.

Pokud máte rádi zvířata, nenechte si ujít večerní prohlídku Zoo Praha s průvodcem , kterou můžete absolvovat každý prosincový pátek ve třech časových termínech. První skupina vyrazí v 17:00 hod. a je určena především pro rodiče (nebo prarodiče) s dětmi. Právě dětem a jejich zvídavým dotazům bude prohlídka přizpůsobena. Počítá se s pomalejším tempem, aby si děti stihly prohlédnout opravdu všechno, co je zaujme.
Další dva termíny, v 17.30 a 18.00 hodin, jsou určeny hlavně návštěvníkům z řad dospělých.

Za noční prohlídku s průvodcem zaplatí dospělá osoba 250 korun, dítě 160 korun. V této ceně je zahrnut vstup do zoo, výklad průvodce a parkovné.

Pokud plánujete noční prohlídku, nechejte doma své čtyřnohé miláčky doma. Zvířátka v zoo vám za to budou hodně vděčná.

Pokud se zajímáte o vojenskou tématiku, vyrazte do hotelu Jalta do muzea studené války na Václavském náměstí. Na prohlídku krytu pod hotelem můžete v sudé týdny: v úterý a čtvrtek a v liché týdny: v pondělí a ve středu, vždy od 17:00 do 20:00.

Autor: Věra Novotná, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: