Dnes je 08.09.2024, Svátek má Mariana, zítra Daniela

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Zeptejte se …

Publikováno: 1.02.14
Počet zobrazení: 1520
Autor: Josef Černý
OD KDY PLATÍ ZÁRUKA?
Objednám si výrobek přes internet, ale od okamžiku vyskladnění do doby než výrobek dorazí uplyne třeba týden a já tak vlastně přicházím o týden záruky.

Odpověď:

Ale nepřicházíte, protože záruka začne běžet až v okamžiku převzetí věci . Takže pokud si objednáme určitý výrobek přes internet, záruka nám neběží od data uvedeného na dokladu, ale až od momentu, kdy věc převezmeme od zásilkové služby.

Proto doporučuji doklad o datu dodání uschovat, protože někdy o našem nároku rozhoduje opravdu pouze jediný den. Stejný případ nastane, když si v prodejně objednáme třeba nábytek, který nejsme schopni sami odvézt. Nábytek zaplatíme, dohodneme si dopravu s prodejcem, a prodejce nám ho přiveze třeba za 3 dny a teprve od toho dne začne běžet záruční doba.

Autor: Josef Černý; problemsreklamaci@seznam.cz, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 1 komentář (0 komentářů čeká na schválení)

10.02.2014 10:10  Pavel Svoboda

Dobrý den, prosím o radu kam se obrátit v případě, kdy prodejce dělá mrtvého brouka a nechce věc řešit. Při podomním prodeji zakoupil tchán věc, předvedený model byl údajně zastaralý a bude dodán moderní.Zaplatil zálohu, zbytel při dodání zhruba po měsíci.Výrobek ale naprosto neodpovídal prezentované kvalitě, tak jsme okamžitě sepsali odstoupení od smlouvy v zákonné lhůtě 14 dnů- ovšem 14 dnů po obdržení výrobku.Prodejce nám odpověděl, že postupuje podle zákona , výrobek vychvaloval a naše odstoupení zamítl.Informovala jsem se na ČOI, kde mi odepsali, že jsem v právu- odstoupení platí ode dne dodání.Upozornila jsem na to prodejce, opět písemně a doporučeně, zatím nereaguje.Co tedy dělat dál? Děkuji za odpověď.

Zanechte komentář: