Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Příprava elixíru mládí,GinGin series.

Publikováno: 22.05.14
Počet zobrazení: 1652
  Autor: Georg L‘Ermite
Není potřeba mnoho věcí,Gin,med,čerstvý zázvor a trochu curcumy.

Poměr ingrediencí není kritický,spíše záleží na správném uležení po namíchání všech složek.Mělo by to zrát nejméně jeden týden při pokojové teplotě,ale ve tmě.Prokázané antikancerogenní účinky jako bonus.

Při strouhání,pozor na prsty,Před tím lehce opláchnout kořeny studenou vodou a případně vyřezat poškozená místa.Strouhat vcelku i s kůrou.

Nastrouháno jest.

Vážení sice nezbytné zrovna není,ale je docela vhodné pokud obě sklenice budou obsahovat stejná množství materiálu.

To jsem trochu přehnal s tím mým smyslem pro přesnost,hihihihi.

Po rozdělení nastrouhaného zázvoru na dvě poloviny,zasypeme každou sklenici kávovou lzičkou kurkumy,v nouzi můžete použít i koření kari.Pochopitelně,jemně umleté.

Je čas zalít vše Ginem,na kvalitě raději nešetřete,Kuyper,v horším případě,Bols.

Trochu jsem přeskočil vlastně první etapu.Tou je namíchání zhruba 200g medu s Ginem.V zásadě platí,že tam můžete narvat medu co hrdlo ráčí,ale rozhodně ne méně.Nezapomeňte na jednu velice důležitou věc. A tou je kvalitní uzávěr vašich sklenic.Jinak vám draze zaplacený alkohol rychle vyprchá.
A hlavně nebuďte netrpěliví.Ten elixír opravdu potřebuje svůj čas.
Další rada,ten nastrouhaný zázvor můžete louhovat ještě jednou.Já někdy louhuji i třikrát.I tak je výluh dosti silný,a hlavně je pak dobrý do čaje.
Kořeny zázvoru vybírejte velice pečlivě,musí být dostatečně tuhé a pokud možno,bez povrchových vad.Pokud nějaké budou v přiměřeném množství,tak se vyplatí je vyřezat.
Kořen strouháme zásadně s kůrou,tedy,neloupeme.Protože jsem v podstatě šetřílek,tak se již brzy pokusím o zázvorový jam.Prostě,nic se nemusí vyhodit dokud v tom ještě něco zbývá.
Co je to curcuma,či anglicky Turmeric,to si snad najdete ve slovníku.Tvoří z vícero jinými druhy slavné koření kari.A jak jsem již předeslal,tak to karí můžete v případě nouze použít také.

Tady se kurkuma prodává již mletá.Pochází zřejmě z Číny,či v lepším případě,z Indie.

Takové malé upozornění.Nelekejte se,zežloutne vám jazyk.
Ne,žloutenka to není,to jen účinné látky právě obsažené ve zmíněné kurkumě,si vyřizují účty z bakteriemi tvořícími vaší ústní floru.

V případě,že by jste pozorovali žloutnutí i na jiných částech vaší tělesné schránky,snižte dávku kurkumy a zvyšte porci Ginu.
Na tomhle obrázku můžete vidět výsledek mého hodinového snažení.
V popředí trůní poslední sklenka z minulé várky.Povšimněte si prosím,té nádherné žlutě jedovaté barvy.
Tento nápoj se prostě nedá pít v značném množství.Docela bych se vsadil,že ani zarputilý český alkoholik by nedokázal vypít více jak tři zobrazené sklenky.Rozhodně ne na ex.Různým experimentováním na vlastním těle,jsem zjistil,že mi už ani pivo nechutná,a navíc,už skoro tři měsíce nekouřím.A tak,až vám půjde huba šejdrem z nedostatku nikotinu,dejte si jednu poloviční sklenku a pomalu ucucávejte,možná že vás ta chuť na cigáro přejde,tak jako mne.

A tak se už těším,jak příští týden sleji mé ingredience dohromady,přidám do lahve pár snítek máty peprné, v zeleném stavu(pěstuji ji za tím účelem na okně),naleji si sklenku,a budu na vás v dalekých Čechách,i v Deutschlandu,vzpomínat.
A až vyraší první pupeny na smrcích,tak příjde doba dalších experimentů.

Z Kanady zdraví Georg

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: