Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Sleva pro seniory do Lucerny

Publikováno: 27.05.14
Počet zobrazení: 1913
  Autor článku: Mgr. Andrej Štůla
Lucerna zve seniory do kina, pro seniory je připravena sleva 50 %.

JAKO BYCH TAM NEBYLA      středa 4.6. 13:30

r. J.Wilsonová, Irsko, 2010, 109 min.    

Sirové a naléhavé drama o nelehkém životě v Bosně a Hercegovině v první polovině devadesátých let. Snímek  je příběhem mladé ženy ze Sarajeva, jejíž život se ze dne na den změní. Zbavena všeho, co kdy měla, čelí neustálé hrozbě smrti a bojuje proti nenávisti, kterou vidí kolem sebe.

 

ZAKÁZANÉ UVOLNĚNÍ            pátek 6.6. 13:30

r. J.Hřebejk, USA, 2014, 77 min.        

Režisér Jan Hřebejk se tímto snímkem vrací k žánru, který jej prostřednictvím Pelíšků a třeba Pupenda proslavil, ke  komedii. A to tentokrát v tandemu s jedním z našich nejvtipnějších  a nejoriginálnějších autorů, Petrem Kolečkem, který je scenáristou Okresního přeboru a Čtvrté hvězdy.

 

HVĚZDY NÁM NEPŘÁLY         pondělí 9.6. 13:30

r. J. Boone, USA, 2014, 125 min.

Mladá dívka Hazel trpí rakovinou a na podpůrných sezeních se seznámí s chlapcem Augustem. Tomu se nedávno podařilo zákeřnou chorobu překonat. To, že v sobě najdou zalíbení a je jim spolu dobře, je především zásluha jejich neuvěřitelného nadhledu a někdy až sarkasmu, se kterým se ke své nemoci stavějí.

 

CESTA VEN                                     středa 11.6. 13:30

r. P.Václav, ČR, 2014, 103 min.

Po dlouhých 16 letech uvidí diváci na letošním festivalu v Cannes český film. Je jím snímek režiséra Petra Václava (Marian, Paralelní světy), vyprávějící příběh mladé romské ženy, která bojuje o obyčejně šťastný život.

 

GRACE, KNĚŽNA MONACKÁ pátek 13.6. 13:30 & pondělí 16.6. 13:30

r. O.Dahan, Francie/USA, 2014, 106 min.

„Proč jsem opustila Hollywood? Protože jsem se zamilovala do pohádkového prince.“ Příběh hollywoodské hvězdy a držitelky Oscara Grace Kelly, která se vzdala své oslnivé kariéry a následujíc hlas svého srdce, stala se monackou kněžnou. V koprodukčním velkofilmu pod režijní taktovkou režiséra snímku „Edith Piaf“ Oliviera Dahana hlavní roli ztvárnila Nicole Kidmanová.

 

BOHUMIL HRABAL, TAKŽE SE STALO, ŽE…      středa 18.6. 13:30

r. O.Malina-Morgenstein, ČR, 2014, 72 min.

Film vznikl  u příležitosti stého výročí narození jednoho z našich nejosobitějších spisovatelů Bohumila Hrabala, autora Ostře sledovaných vlaků, Postřižin, Slavností sněženek a desítek dalších próz. Snímek představuje osobitou legendu o životě a díle tohoto velikána, která obsahuje historické záběry, unikátní fotografie i řadu doposud neznámých informací.

 

VŠIVÁCI                                          pátek 20.6. 13:30

r. R.Kašparovský, ČR, 2014, 90 min.

Příběh dvou bratrů, Mikiho (Jiří Langmajer), který je špičkový neurochirurg, ale utápí se v bludném kruhu operací, alkoholu, milostných avantýr a nevěr, a Rickyho (Ondřej Vetchý), který se vrátil z české mise v Afghánistánu a na plné čáře prohrává svůj boj s dluhy a s pokusy o návrat k normálnímu životu.

 

GRACE, KNĚŽNA MONACKÁ pondělí 23.6. 13:30

r. M.Janek, ČR, 2014, 87 min.

Olga Havlová by v červenci 2013 oslavila 80. narozeniny. Autor snímku režisér Miroslav Janek, který před několika lety dokončil rozpracovaný dokument Pavla Kouteckého Občan Havel, se rozhodl tímto filmem připomenout výjimečnou osobnost ženy, která stála od počátku po boku prezidenta Václava Havla.

 

BĚŽ CHLAPČE BĚŽ                     středa 25.6. 13:30

r. P.Danquaer, SRN/Francie, 2014, 112 min. 

Hlavnímu hrdinovi tohoto vynikajícího a citlivého snímku, chlapci Srulikovi, je právě devět let. Píše se rok 1942 a jemu se podaří uprchnout z pekla varšavského ghetta. Schová se v nedalekých lesích, kde se spolu s dalšími uprchlými židovskými dětmi snaží přežít do konce války.

 

JEDNA ZA VŠECHNY                  pátek 27.6. 13:30

r. N.Cassavetes, USA, 2014, 109 min.

Carly (Cameron Diaz) je žena, která se cítí (a vypadá) „ještě pořád k světu“. Jednoho dne však zjistí, že její nová známost, přítel Mark, není tak úplně jen její, a co hůř, že je dokonce ženatý! Celá věc se provalí, když se Carly náhodou seznámí s jeho manželkou Kate, která, jak se ukáže, o svém muži také neví úplně všechno. Nakonec je Carly ta, která musí Kate utěšovat, ale záhy je čeká další překvapení v podobě Amber, která má s Markem také své zkušenosti. A tak tyto tři hrdinky spojí své síly a zosnují děsivý plán, jak se mu pomstít. Marka čekají krušné chvíle…

 

GRANDHOTEL BUDAPEŠŤ    pondělí 30.6. 13:30

r. W.Anderson, USA, 2014, 100 min.

Pan Gustave je legendou mezi hotelovými zaměstnanci. V bezčasí mezi dvěma světovými válkami, v bohem zapomenuté zemi, kde toho nepříliš funguje, je luxusní hotel oázou spolehlivosti, již zosobňuje právě tento šéf hotelového personálu. Přání svých hostů plní ještě než jsou vyřčena a většinu hostů navíc zcela nezištně miluje, někdy i ve fyzickém slova smyslu. Když mu jedna taková vděčná zákaznice odkáže mimořádně vzácný obraz a vzápětí zemře, nejenže náhle závratně zbohatne, ale navíc se stane trnem v oku naštvaných pozůstalých, terčem nájemného vraha a vůbec vše se mu náhle dramaticky zkomplikuje…

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: