Dnes je 19.09.2024, Svátek má Zita, zítra Oleg

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Pozvánka pro seniory do Lucerny

Publikováno: 30.06.14
Počet zobrazení: 617
  Autor článku: Mgr. Andrej Štůla
Lucerna zve seniory do kina, pokud bude pršet, neseďte doma a vyrazte do kina.

GRACE, KNĚŽNA MONACKÁ           pátek 4.7. 13:30

r. O.Dahan, Francie/USA, 2014, 106 min.

„Proč jsem opustila Hollywood? Protože jsem se zamilovala do pohádkového prince.“ Příběh hollywoodské hvězdy a držitelky Oscara Grace Kelly, která se vzdala své oslnivé kariéry a následujíc hlas svého srdce, stala se monackou kněžnou. V koprodukčním velkofilmu pod režijní taktovkou režiséra snímku „Edith Piaf“ Oliviera Dahana hlavní roli ztvárnila Nicole Kidmanová.

 

HVĚZDY NÁM NEPŘÁLY                   pondělí 7.7. 13:30

r. J. Boone, USA, 2014, 125 min.

Mladá dívka Hazel trpí rakovinou a na podpůrných sezeních se seznámí s chlapcem Augustem. Tomu se nedávno podařilo zákeřnou chorobu překonat. To, že v sobě najdou zalíbení a je jim spolu dobře, je především zásluha jejich neuvěřitelného nadhledu a někdy až sarkasmu, se kterým se ke své nemoci stavějí.

 

YVES SAINT LAURENT                       pátek 11.7. 13:30

r. J. Lespert, Francie, 2014, 101 min.

Paříž, leden 1958. Yves Saint Laurentovi je teprve 21 let a už je požádán, aby dohlížel nad módním domem zesnulého Christiana Diora. K této výzvě se postaví čelem a vzápětí už představuje svou první módní kolekci…

 

RANHOJIČ                                                pondělí 14.7. 13:30

r. P. Stölzl, Německo, 2013, 150 min.

Tento výpravný německý velkofilm bývá často přirovnáván ke klasikám žánru, jakými jsou např. Lawrence z Arábie nebo Anglický pacient, a je adaptací stejnojmenného románu Noaha Gordona, jehož děj se odehrává v 11. století. Rob Cole má velmi zvláštní schopnost: je schopen vycítit, když má někdo zemřít.

 

LOVE SONG                                              pátek 18.7. 13:30

r. J.Carney, USA, 2014, 104 min.

Gretta (Keira Knightley) a její přítel Dave (Adam Levine) jsou spolu již od vysoké školy a společně skládají hudbu. Když Dave podepíše smlouvu s nahrávací společností, odstěhují se spolu do New Yorku, aby zde začali život, o kterém snili. Dave však nabytou slávu neustojí a brzy Grettu opustí. Všechno se však změní, když Gretta potká během svého vystoupení v zapadlém baru v East Village bývalého producenta Dana (Mark Ruffalo).

 

MAGICKÝ HLAS REBELKY               pondělí 21.7. 13:30 & pátek 25.7. 13:30

r. O.Sommerová, ČR, 2014, 90 min.

Životopisný film dokumentaristky Olgy Sommerové o Martě Kubišové, zpěvačce a signatářce Charty 77. Snímek ukazuje Martu Kubišovou jako charakterní osobnost, která navzdory nepřízni režimu vytrvala ve svých hodnotách a představuje tak silný mravní vzor. Film vypráví příběh celé její kariéry, od hvězdných 60. let, přes náročná léta normalizace až po dnešek, kdy se Marta opět těší přízni diváků.

 

ZEJTRA NAPOŘÁD                              pondělí 28.7. 13:30

r. R.Havlík, ČR, 2014, 98 min.

Petr Kraus cestuje za prací do Číny, kde zařizuje výrobu zboží pro své zákazníky. Získá zakázku od člověka, který mu není úplně sympatický, ale přesto se pustí s vidinou zajímavého výdělku do práce. Mezitím si na dálku před návratem domů domluví několik schůzek naslepo a věří, že možná potká někoho, kdo mu změní život. V Česku zjistí, že zkazil celou zakázku a má jen několik dní na to, aby věci uvedl do pořádku.

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: