Dnes je 16.09.2024, Svátek má Ludmila, zítra Naděžda

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Stan proti melanomu

Publikováno: 5.06.14
Počet zobrazení: 1188
Léto se blíží, nezapomínejte na prevenci, kdo jste nestihl akci VZP, hlídejte si znaménka a chraňte před sluncem.

VZP se letos jako jediná zdravotní pojišťovna zapojila do projektu „Stan proti melanomu“, který se konal již 8. rokem. Díky této akci se podařilo vyšetřit 3 734 návštěvníků během 4 dnů. Lékaři u nich zjistili 34 melanomů, 67 bazaliomů a 29 spinaliomů. Vyšetřovalo se ve speciálně upravených stanech v rámci kampaně upozorňující na nebezpečí rakoviny kůže a potřebu prevence.

Akce „Stan proti melanomu“ je součástí celoevropské kampaně dermatologů. Všichni pacienti, kterým byl při této akci diagnostikován podezřelý kožní nález, budou dále sledováni v pražské Vinohradské nemocnici, Fakultní nemocnici v Ostravě a v Masarykově onkologickém ústavu v Brně. Pacienti s diagnostikovanými nádory již dostali termíny k operacím.

Lékaři vyšetřovali zájemce průběžně 4 dny ve stanech na Václavském náměstí v Praze, na náměstí Svobody v Brně a v ostravském Shopping parku Avion. Bezmála 60 % návštěvníků byly ženy, velký zájem byl i o vyšetření dětí a mladistvých – ti tvořili 6 % zájemců o preventivní vyšetření.

Počet klientů VZP, kteří se léčí s melanomem, za poslední tři roky stoupnul o 4,3 %. Loni jich bylo 13 757. I proto VZP začala letos celoročně přispívat na vyšetření znamének optickým nebo digitálním dermatoskopem členům Klubu pevného zdraví částkou až 500 korun.

Autor:Mgr. Oldřich Tichý VZP, tisková zpráva

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: