Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Letní stravování

Publikováno: 19.08.14
Počet zobrazení: 1139
  Autorka článku: Irena Novotná
Léto je čas čertvého ovoce a zeleniny, s případě seniorů obvykle vlastních výpěstků. Ale co pak s nimi? Zkuste se inspirovat.

Saláty s kořením

Pokud máte rádi ostřejší jídla, nebojte se pracovat s chilli a feferonkami, ale s citem, aby jídlo nebylo pro vás příliš ostré.

 

Bramborový salát

Ingredience

250 g brambor, 2 feferonky, 2 kelímky jogurtu, (x) lžičky chilli nebo pálivé papriky, lžička horkého koření, sůl.

Postup

Uvařené brambory nakrájíme na kostky, feferonky na drobné nudličky. Osolíme a zalejeme rozšlehaným jogurtem. Navrch posypeme kořením.

 

Cibulový salát

Ingredience

4 menší cibule, 2 rajčata, (x) zelené okurky, hrstka potočnice nebo petrželové natě, feferonka, 2 lžíce octa, 2 lžičky práškového cukru, sůl

Postup:

Nakrájíme cibuli a rajčata. Nastrouháme okurku a drobně nasekáme potočnici nebo petrželku a pfeferonku. Cukr a sůl rozpustíme v octě. Pak pečlivě smícháme všechny ingredience mimo potočnici nebo petrželku, protože tou salát svrchu ozdobíme.

 

Zelný salát

Ingredience

400 g zelí, větší cibule, lžička chilli nebo pálivé papriky, 4 lžíce strouhaného kokosu, lžička práškového cukru, sůl

 

Postup

Nakrouháme zelí. Nasekáme cibuli. Důkladně je promícháme se všemi ostatními přísadami a uložíme do chladu. Hodí se zejména k rýži a různým omáčkám karí.

 

Ředkvičkový salát

Ingredience

20 červených ředkviček nebo 10 bílých, 2 kelímky jogurtu, lžička chilli nebo pálivé papriky, sůl

 

Postup

Ředkvičky nadrobno nastrouháme a s kořením a solí rozmícháme v jogurtu. Hodí se zejména k luštěninovým jídlům. Stejně připravujeme kedlubnový salát.

 

Okurkový salát

Ingredience

zelená okurka, 2 feferonky, kelímek jogurtu, (x) lžičky chilli nebo pálivé papriky, (x)  lžičky horkého koření), sůl

Postup:

Okurku nastrouháme, posolíme a necháme hodinku odpočinout. Do rozšlehaného jogurtu vmícháme nadrobno nasekanou pfeferonku. Vymačkáme zbytečnou vodu z okurky a okurku přidáme do jogurtu. Můžeme přisolit. Navrch posypeme kořením. Je-li okurka mlaďoučká, neloupeme ji.

Autor: Irena Novotná, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: