Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Babiččiny šokující pochoutky 1

Publikováno: 18.11.14
Počet zobrazení: 1501
Autorka článku: Irena Novotná
Francouzská kuchyně je vynikající, protože je chuťově nápaditá a současně i jemná se sladěnými chutěmi z koření. Zkusme si pohrát s fantasií a uvařit jídla, která budou určitě chutnat celé rodině.

Quiche se sýrem, špenátem a smetanou

NA FORMU průměr 24 CM
Potřebujete:

200 g hladké mouky
4 lžíce másla nebo oleje
1 vejce
1 lžička soli

Na náplň:

4 plátky slaniny
1 lžíce olivového oleje
1 cibule a stroužek česneku
250 ml smetany na šlehání
100 g ementálu
5 vajec
400 g čerstvého špenátu
sůl
pepř
muškátový oříšek

Postup:

1. Mouku, sůl, máslo a vejce zpracujeme na pevné těsto. Vytvarujeme kouli, zabalíme do fólie a necháme v chladu. Troubu zahřejeme na 200 stupňů.

2. Rozválíme na placku o průměru asi 26 cm, přeneseme a prsty vtlačíme do koláčové formy. Propícháme, vyložíme pečicím papírem, zatížíme fazolemi a pečeme 10 minut, vyndáme papír s fazolemi a ještě pečeme. Snížíme teplotu a korpus vyndáme z trouby.

3. Listy špenátu omyjeme, spaříme a necháme okapat. V hlubší pánvi na oleji opečeme slaninu, cibuli a česnek. Vmícháme smetanu, sýr, vejce a špenát. Osolíme a ochutíme.

4. Vlijeme na základ, povrch posypeme strouhaným sýrem a pečeme 35-40 minut.

Babiččiny šokující pochoutky: Králík na česneku a rozmarýnu

Francouzská kuchyně je vynikající, protože je chuťově nápaditá a současně i jemná se sladěnými chutěmi z koření. Zkusme si pohrát s fantasií a uvařit jídla, která budou určitě chutnat celé rodině.

pro 4 osoby

Potřebujete:

4 porce králíka
1 hlavička česneku
2 mladé cibulky
pár snítek rozmarýny
sůl
mletý pepř
4 lžíce oleje
100 g slaniny (špeku)
100 ml bílého suchého vína
1 lžíce másla
trochu vody nebo vývaru na podlití

Postup:

1. Porce králíka odblaníme, omyjeme a prošpikujeme slaninou. Polovinu oleje smícháme s bílým vínem, 3 stroužky česneku utřeného se solí a polovinou usekané rozmarýny.

2. Vložíme do porcelánové mísy, potřeme olejovou směsí a přidáme zbylé celé stroužky česneku a rozpůlené cibulky.
Přikryjeme a necháme marinovat. V kastrole rozpálíme olej, osmahneme na něm ze všech stran porce králíka, přidáme marinádu a posypeme rozmarýnou.
Přidáme máslo, podlijeme a pečeme pod poklicí do změknutí. Na závěr krátce dopečeme bez poklice.

Babiččiny šokující pochoutky: Salát Nioise s tuňákem

Francouzská kuchyně je vynikající, protože je chuťově nápaditá a současně i jemná se sladěnými chutěmi z koření. Zkusme si pohrát s fantasií a uvařit jídla, která budou určitě chutnat celé rodině.

pro 4 osoby

Potřebujete:

1 větší ledový salát nebo jiný oblíbený listový salát
1 svazek lahůdkových cibulek
4 papriky, barevné
4 větší rajčata
1 menší salátová okurka
250 g konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě
20 černých oliv
4 řezy sardelek
čerstvá snítka tymiánu

Na zálivku:
6 lžic olivového oleje
1-2 lžičky dijonské hořčice
3-4 lžíce vinného octa
sůl
čerstvě mletý pepř
1 stroužek česneku, utřeného

1. Salát omyjeme, listy osušíme, natrháme a vložíme do větší, nejlépe skleněné mísy. Zeleninu omyjeme, očistíme, nakrájíme a s kousky tuňáka bez nálevu, řezy sardelek a celými vypeckovanými olivami přidáme do mísy.

2. V misce smícháme ocet, sůl, mletý pepř, hořčici a utřený česnek a postupně zašleháme olej, prošleháváme, dokud se všechny suroviny nespojí.

3. Salát v míse pokapeme zálivkou a lehce promícháme. Nakonec posypeme lístky čerstvého tymiánu.

Autor: Irena Novotná, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: