Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

20 spokojených let v důchodovém věku 2

Publikováno: 11.12.14
Počet zobrazení: 1387
  Autor článku: Zdeněk Vohradník
STAL JSEM SE PRACUJÍCÍM DŮCHODCEM.
Po dosažení důchodového věku jsem v zaměstnání odstoupil z řídící funkce. Vedením firmy mi pak bylo nabídnuto, abych v práci ještě pokračoval jako pracující důchodce a uvedl do praxe dosud neexistující post tiskového mluvčího.
 

Bylo to v době (rok 1994), kdy funkce mluvčích rychle vznikaly na všech úrovních. Převážně v nich však vystupovali mladí lidé. Já jsem byl se svými 60 lety trochu raritou. Proběhlo to však dobře. Naše firma dokonce získala v roce 1998 novinářské   ocenění Signum temporis za informační otevřenost.

Padesát let práce u jedné firmy

Funkci mluvčího jsem skončil v 65 letech a předal místo nástupci. Po nějaké době se však změnil vlastník firmy, všude se šetřilo a při tom bylo také zrušeno toto funkční místo. Trvalo to však jen krátkou dobu. Když se obchodní partneři a novináři začali podivovat, proč se ETA v médiích odmlčela, zda nemá nějaké problémy apod., byla tato funkce opět obnovena.

Pro mě bylo překvapením, když mně nové vedení firmy, po poměrně krátké době, nabídlo návrat do práce. V 67 letech jsem tak poznal comeback (česky „návrat na výsluní“), který trval až do mých 70 – ti let. Pak, po padesáti letech práce u jedné firmy, jsem skončil zaměstnání definitivně.

„EŤÁK“ celým svým srdcem

Po dalších deseti letech, v roce 2014, mě čekalo v tomto směru ještě jedno překvapení. V Hlinsku vnikly spory o to, co udělat s nevyužitou částí bývalé firmy ETA. Dostalo se to až do krajské redakce Mladé fronty. Pan šéfredaktor si vzpomněl, že jsme kdysi spolupracovali, a udělali se mnou, při této příležitosti, rozhovor jako s pamětníkem. Vznikl z toho článek s názvem „Eťák celým srdcem“. Na fotografii jsem byl vyobrazen mezi výrobky ETA, které dosud používáme v naší domácnosti.

Autor: Zdeněk Vohradník.
Foto: S vnučkou po promoci – J. Vohradníková

Příští článek se bude jmenovat: DEN ZAČÍNÁM ČTENÍM NOVIN

Vaše komentáře

Celkem 3 komentáře (0 komentářů čeká na schválení)

12.12.2014 09:57  Šéfredaktorka

Děkuji nejen Vám, ale všem dopisovatelům třetího věku, z nichž mnozí jsou opravdu letití :-). Já ten "akční rádius" zkusím vydržet až do důchodu (6 let) a pak už bude Třetí věk mou jedinou aktivitou. Možná ...

11.12.2014 22:21  Z. Vohradník

Nedávno jsem připomněl paní Otychové, že je to již osm let, co jste mě dotlačila do Třetího věku. Udělala jste dobře. Děkuji také za kompliment. Vás obdivuji jaký máte akční rádius. Ať Vám to vydrží. Také Vám přeji hodně zdraví, štěstí a spokojenosti v příštím roce. Z. Vohradník

11.12.2014 20:08  Irena Novotná (novotnaire@seznam.cz)

To je krásné povídání. Jsem ráda, že jste se vrátila na stránky Třetího věku. Přeji Vám hodně zdraví, štěstí pro Vás a celou rodinu a spokojenost. Těším se na další povídání.
http://novotnaire@blogspot.cz

Zanechte komentář: