Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

20 spokojených let v důchodovém věku 3

Publikováno: 18.12.14
Počet zobrazení: 1374
  Autor článku: Zdeněk Vohradník
DEN ZAČÍNÁM ČTENÍM NOVIN.
Nástup do důchodu je velkou změnou v životě každého člověka a každý na ni reaguje jinak. U někoho se to projevuje ztrátou zájmu o své okolí. Někdo se soustředí na své osobní pocity tak, že si přestane rozumět i s nejbližšími příbuznými. Proto je důležité udržovat si i v důchodu kontakt s okolním světem.
 

Z těchto důvodů jsem po skončení zaměstnání neodhlásil denní tisk. Není to samozřejmost. V domě kde bydlím, jsou vidět noviny z 24 schránek minimálně. Já již mnoho let začínám den, po splnění domácích povinností, čtením novin a časopisů.

Po otevření počítače nejprve kliknu na Zprávy

Po otevření počítače, pak jako první věc, kliknu v Google na Zprávy. Tam jsou informace ještě aktuálnější než v novinách. To opakuji i několikrát denně, protože ve světě se pořád něco děje. Večer pak sleduji zprávy v televizi.

Omezuji čtení vymyšlených příběhů

Na druhé straně jsem silně omezil čtení beletrie. „Vymyšlené příběhy“ jsem většinou nahradil populárně vědeckou literaturou. Zjistil jsem, že tyto knihy např. o mikro a makrokosmu, o vzniku života nebo vesmíru apod. jsou mnohem zajímavější a někdy i napínavější než detektivky.

Zajímá mě i politická situace

V médiích sleduji také vnitřní i zahraniční politiku – nikoliv však stranické hašteření. Nikdy jsem nebyl v žádné straně a ani dnes jsem si žádnou příliš neoblíbil. Přesto mě zajímá, co dělají zvolené státní orgány pro to, abychom se nemuseli stydět, že jsme z České republiky. Také mě zajímá to, jak vláda podporuje mladou generací, aby se, po praxi v zahraničí, ráda vracela do své vlasti. Naše čtyři vnoučata si to již v zahraničí vyzkoušela a vrátila se. Teď čekáme co s nimi bude dál.

Autor: Zdeněk Vohradník.
Foto: S vnučkou po promoci – J. Vohradníková

Příští článek se jmenuje: ZAHRÁDKA JE VÍCEGENERAČNÍ PRODUKT

Vaše komentáře

Celkem 1 komentář (0 komentářů čeká na schválení)

18.12.2014 14:52  Josef

Také čtu denně zprávy na internetu a mohu potvrdit, že to mysl udržuje v dobré kondici!

Zanechte komentář: