Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

V atmosféře nedůvěry se nedá pracovat natož žít

Publikováno: 9.01.15
Počet zobrazení: 807
Autorka článku: Irena Novotná
V půl šesté odpoledne jsem přijela domů, zaparkovala jsem auto a vyběhla do schodů. Odemkla jsem dveře a rozhlédla jsem se kolem sebe. Tak, uložila jsem si úkol, jak vydělám peníze, dám vymalovat, pořádně uklidit a postupně si byt zařídím.

Musím se cítit dobře, musím udělat spoustu věcí, abych se zase nastartovala. A hlavně si nebudu lámat hlavu s nějakými špinavostmi. Doktor Zachariáš je natolik inteligentní a natolik grand, že mi nebude vykládat, jak s ním naložilo vedení. Člověk pak ztrácí sebedůvěru a má odpor k lidem, ke kterým by mohl jinak cítit přátelské vztahy. V atmosféře nedůvěry se nedá pracovat. A bůhví, co ti manažeři v pojišťovně a v nemocnici vymýšlejí. S těmi se nesmím dostat do křížku. Pokud to bude v mých možnostech a silách, budu se starat o své pacienty.

V sedm hodin večer na mne padla únava. Osprchovala jsem se a uvěřila jsem si kávu. Podívala jsem se na internet. Svět je vzhůru nohama, ale každý život je vzácný. I těch starých lidí. Bez soucitu, bez soucitu, slyšela jsem otcův hlas, který celý život doktoroval, až se udoktoroval k smrti. Ten mi nejvíc Roberta vymlouval.

„Kdepak doktorské manželství. Měla sis vzít nějakého inženýra, ten doktořině houby rozumí a nesoutěžil by s tebou.“

Smála jsem se tehdy, ale tatínek to myslel dobře. Později mi docházelo, že Robertovi vadilo, že jsem měla nakročeno a on zatím ne. Nikdy mi nic neřekl, ale uvnitř … no, je to za námi Bobku. Do vyhledávače jsem si schválně zadala jeho jméno. A Internet na mou otázku mlčel.

Autor: Irena Novotná, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: