Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Babička peče Sachrův dort a jiné dobroty

Publikováno: 7.02.15
Počet zobrazení: 1483
  Autorka článku: Irena Novotná
SACHROVO DORTOVÉ TĚSTO..
Umíchejte 13 dkg másla do zpěnění, při míchání přidávejte: 13 dkg cukru, pak ve dvou lžících vody nechte změknout 13 dkg dobré čokolády, po jednom přidávejte 5 žloutků, s 1/2 citrónu nasekanou kůru, na hrot noše sekané koření (hřebíček, nové koření), naposled vníchejte z 5 bílků ušlehaný tuhý sníh a s ním lehce vmíchejte 13 dkg hladké mouky. (pokud chcete upéci z této hmoty dort, pak těsto vlijte do dortové formy, kterou dobře vymažte máslem). Pak postupujte standardně.

Sachrovy kobližky

Ovšem, pokud chcete upéci z tohoto těsta pěkné kousky cukroví, pak těsto namažte asi 1 1/2 cm vysoko na pomaštěný plech a dejte ho péci. Z upečeného vypichujte malým koblihovým tvořítkem kolečka, namažte je hezky vysoko máslovým kávovým krémem, položte na ně druhé kolečko a polijte každý kobližek čokoládovou polevou. Zbývající krém dejte do sáčku a vystříkejte zoubkovanou trubičkou na kobližky malé věnečky, Zbývající odřezky upečeného těsta posekejte, spojte je do sebe rumem nebo kouskem změklé čokolády. Z toho vyrobte vzhledné kuličky, obalujte je ve strouhané čokoládě, dejte do věnečku na každý kobližek a takto nazdobené vkládejte do papírových košíčků.

 

Recept na kávový krém

 

Smíchejte 14 dkg čajového másla, 14 dkg vanilkového cukru a do toho zamíchejte 3 lžíce vařené silné černé kávy.

 

Punč

Do porcelánové nádoby dejte 1/4 kg na malé kousky nasekaný cukr, z 1 citrónu a 4 sladkých pomerančů šťávu, 1/4 l rumu a nechte stát na teplém místě. Mezitím dejte do do jiné nádoby 2 dkg dobrého čaje, vlijte na něho l listr vařící vody a nechte několik minut stát, pak vlijte na rozpuštěný cukr, trochu promíchejte a hned podávejte. Na stůl také nabídněte láhev s rumem.

 

Ztracená vejce 

Bývají velmi vhodným předkrmem. Připravíte je tak, že předně vložíte vajíčka do studené vody, potom je opatrně rozbijte a vpustě do vařící osolené vody s octem. Ale pozorm voda nesmí prudce vařit. Potom je pozorně vyjmete děrovanou vařečkou a klaďte na místu. Přeceďte na ně připravenou omáčku,

Omáčka na ztracená vejce:

Na másle osmažte  lžíci mouky a zalijte maličko vodou a kyselou smetanou, trochu je osolte a nechejte povařit, pokud je to třeba. Ještě okyselte podle vaší chutí a přidejte trochu sekaného kopru.

Autor: Irena Novotná, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: