Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Pozvánka pro seniory do Lucerny

Publikováno: 25.02.15
Počet zobrazení: 1329
  Autor článku: Mgr. Andrej Štůla
Lucerna zve seniory do kina, pokud bude mizerné počasí, neseďte doma a vyrazte do kina.

JEDEN SVĚT 2015: DVĚ ZUŘÍCÍ STAŘENKY středa 4.3. 13:30

r.: Håvard Bustnes, Norway, Denmark, 2014, 79 min.

Je ekonomický rozvoj něco jako perpetuum mobile? Ekonomové o tom mohou debatovat donekonečna, ale když vyrazí do akce Shirley a Hinda, to je teprve jízda! Dvě stařenky ze Seattlu (90 a 84 let) jsou aktivistky a ani na stará kolena je neopouští touha učit se, poznávat nové a rozporovat předkládané.

 

 

JEDEN SVĚT 2015: HIPHOP-ERACE    pátek 6.3. 13:30

r.: Bryn Evans, Nový Zéland, 2014, 93 min.

Může se soubor seniorů a seniorek, jehož věkový průměr se blíží devadesátce a skoro všichni členové vlastní umělou kloubní náhradu, úspěšně zúčastnit hiphopové taneční soutěže? Film sleduje fascinující cestu novozélandských nadšenců, kteří to se svým vystoupením chtějí dotáhnout až do Las Vegas.

 

 

JEDEN SVĚT 2015: BIOPOHŘBY           pondělí 9.3. 13:30

r.: Lynette Wallworth, Austrálie, 2013, 73 min.

Moderní společnost si odvykla brát smrt jako součást koloběhu života. Z pohřbu se stala záležitost, kterou chceme mít rychle „odbytou“. V Austrálii je pohřebnictví navíc výnosný byznys. Postavit se tomuto neosobnímu trendu se rozhodne skupina žen z komunitního centra v australském industriálním městě Port Kembla.

 

 

JEDEN SVĚT 2015: STÁLE SPOLU        středa 11.3. 13:30

r.: Eva Tomanová, ČR, 2014, 75 min.

Na šumavských stráních panuje ticho a klid. Jen v okolí stavení rodiny Mlčochových bývá rušno. Vystudovaný kybernetik Petr a učitelka Simona mají totiž devět dětí. Řád rodinného klanu stanovuje Petr, který sám sebe vnímá jako „profesionálního otce“. Rozhodl, že on a jeho rodina se vzdají výdobytků moderní civilizace, aby ve jménu svobody mohli žít v souladu s přírodou, volně a nezávazně. Za jakou cenu je tato svoboda vykoupena a jaké hodnoty naopak rodina …

 

 

WHIPLASH              čtvrtek 12.3. 13:30

r.: D. Chazelle, USA, 2014, 107 min.

Hrdinou filmu je Andrew Neiman, devatenáctiletý jazzový bubeník, který sní o slávě. Pronásledovaný neúspěšnou spisovatelskou kariérou svého otce je rozhodnutý vystoupat až na samotný vrchol nejprestižnější hudební konzervatoře. Jednoho večera na Andrewa, který právě cvičí na bicí, narazí Terence Fletcher, dirigent, proslavený svým učitelským talentem ve stejné míře jako svými nemilosrdnými praktikami.

 

 

FOTOGRAF             pátek 13.3. 13:30

r.: I. Pavlásková, ČR, 2015, 133 min.

V novém filmu režisérky Ireny Pavláskové (Čas sluhů, Corpus Delicti), volně inspirovaném osudy světoznámého českého fotografa Jana Saudka se vracíme k některým zásadním křižovatkám života umělce obdařeného nejedním výjimečným talentem, živelností a vášní. Všechny tyto vlastnosti mu přinesly slávu i odmítání, lásku i zradu, zástupy obdivovatelů i osamocení. V hlavní roli doslova září Karel Roden a v dalších rolích se představí Vilma Cibulková, Marika Procházková, či Václav Neužil. Pro diváky bude jistě objevem Máša Málková v hlavní ženské roli.

     

KÓD ENIGMY         pondělí 16.3. 13:30

r.: M. Tyldum, GB/USA, 2014, 114 min.

Jeden z nejlepších filmů právě uplynulého roku, který se může pyšnit osmi nominacemi na Oscara, vypráví strhující příběh matematického génia, který díky svému úžasnému talentu pomohl zkrátit 2. světovou válku a zachránil tak tisíce lidských životů, avšak na boj proti lidskému tmářství, předsudkům a úzkoprsosti mu síly už téměř nestačily. V hlavních rolích Benedict Cumberbatch (Sherlock) a Keira Knightley (LoveSong).

 

FÉNIX                       středa 18.3. 13:30

r.: Ch. Petzold, SRN, 2014, 98 min.

Červen 1945. Domů do Berlína se vrací zraněná a zjizvená Nelly, která přežila Osvětim. Společnost jí dělá Lene, zaměstnankyně Židovské agentury a Nellyina kamarádka z předválečných dob. Nelly se ještě zcela nezotavila po operaci tváře a navzdory Leniným varováním se vydává hledat svého manžela Johnnyho, životní lásku, který ji odmítl opustit a dlouho ji chránil před nacistickým pronásledováním. Nellyina rodina zahynula během holokaustu. Johnny je přesvědčen, že nepřežila ani jeho manželka. Když ho Nelly konečně najde, Johnny vidí jen ženu, která ho znepokojuje svou podobou s Nelly a odmítá uvěřit, že jde skutečně o jeho ženu.

 

KOBRY A ÚŽOVKY          pátek 20.3. 13:30

J. Prušinovský, ČR, 2015, 111 min.

Užovka (Matěj Hádek) je ztracen ve svém vlastním životě. Je mu už skoro čtyřicet a nemá holku ani práci, přičemž cítí, že má poslední šanci sám se sebou něco udělat. Naskytne se mu šance, kterou nehodlá promarnit. Jeho bratr Kobra (Kryštof Hádek) je magor, nezodpověděné dítě a feťák, bydlící s věčně opilou matkou (vynikající Jana Šulcová). Staví vzdušné zámky a vykrádá chatky. Ve chvíli, kdy se ukáže, že by Užovka mohl být už konečně šťastný, se objeví Kobra. Užovka se mu rozhodne dát pořádnou lekci, situace se ale vymkne kontrole.

 

DIVOČINA               pondělí 23.3. 13:30

r.: J.-M. Valleé, USA, 2014, 115 min.

Pozoruhodný autobiografický příběh ženy, která se po traumatických událostech rozhodne sama vyrazit na 1 770 kilometrů dlouhou pěší pouť, natočený podle stejnojmenného knižního bestselleru s Reese Witherspoonovou v hlavní roli (nominace na Oscara).

     

TEORIE VŠEHO     středa 25.3. 13:30

r.: J. Marsh, GB, 2014, 123 min.

Příběh filmu, který může letos získat až pět Oscarů, vypráví výjimečný a neuvěřitelný životní příběh Stephena Hawkinga, který na svém velmi nemocném těle nosí jednu z nejchytřejších hlav, jakou kdy lidstvo poznalo. Byť je schopen na počkání každému vysvětlit zákonitosti fungování vesmíru, sám možná nechápe, jak je možné, že jeho vlastní život zachránila tak zdánlivě obyčejná věc, jakou je láska.

 

VYBÍJENÁ               pátek 27.3. 13:30 & pondělí 30.3. 13:30

r.: P. Nikolaev, ČR, 2015, 94 min.

Nová česká komedie režiséra Petra Nikolaeva (Báječná léta pod psa, Lidice) s dvojicí Genzer – Suchánek, Simonou Krainovou, Ondřejem Sokolem, Simonou Babčákovou a Lukášem Vaculíkem v hlavních rolích, vypráví o přátelství, osudových láskách, kráse a ošklivosti a hledání lidského štěstí. V několika časových rovinách vypráví příběh spolužáků, kteří spolu prožívají různé životní etapy.

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: