Poslední diskuse
Zdraví
Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...Práce
Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...Co se kde děje
Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...Babička chystá pamlsky vnoučatům
Autor: Irena Novotná Pirožky z bramborového těsta. |
Pirožky známe z ruské kuchyně, ale zabydlely se i v recepturách tradiční české kuchyně. A tak se setkáváme s velmi chutným a jednoduchým receptem na pirožky z bramborového těsta, které je pro naši tradiční kuchyni typické.
Těsto: Ustrouhejte vařené brambory a míchejte do nich kousek másla, trochu soli, vejce a trochu muškátového květu.
Náplň: Na másle trochu poduste jemně nakrájenou cibulku a petrželku. dejte dusit libové maso, přidejte trochu majoránky, zázvoru, papriky, pepře a soli a vše za dušení podlévejte vývarem. Když je maso měkké, tak ho rozsekejte a dejte znovu do omáčky podusit. Pak rozválejte bramborové těsto na placku, na její polovinu naklaďte hromádky připravené nádivky, dost daleko do sebe, pokryjte je druhou polovinou těsta a držadlem vařečky těsta k sobě mezi hromádkami přitiskněte a vroubovaným kolečkem vytvořte pirožky. Dejte je na sádlo smažit.
Autor: Irena Novotná, Foto: Internet