Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Babička chystá pamlsky vnoučatům

Publikováno: 21.07.15
Počet zobrazení: 1192
  Autor: Irena Novotná
Pirožky z bramborového těsta.

Pirožky známe z ruské kuchyně, ale zabydlely se i v recepturách tradiční české kuchyně. A tak se setkáváme s velmi chutným a jednoduchým receptem na pirožky z bramborového těsta, které je pro naši tradiční kuchyni  typické. 

 

Těsto: Ustrouhejte vařené brambory  a míchejte do nich kousek másla, trochu soli, vejce a trochu muškátového květu. 

Náplň: Na másle trochu poduste jemně nakrájenou cibulku a petrželku. dejte dusit libové maso, přidejte trochu majoránky, zázvoru, papriky, pepře a soli a vše za dušení podlévejte vývarem. Když je maso měkké, tak ho rozsekejte a dejte znovu do omáčky podusit. Pak rozválejte bramborové těsto na placku, na její polovinu naklaďte hromádky připravené nádivky, dost daleko do sebe, pokryjte je druhou polovinou těsta a držadlem vařečky těsta k sobě mezi hromádkami přitiskněte a vroubovaným kolečkem vytvořte pirožky. Dejte je na sádlo smažit.  

Autor: Irena Novotná, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: