Dnes je 19.09.2024, Svátek má Zita, zítra Oleg

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Cibulová slavnost v Laa

Publikováno: 12.08.16
Počet zobrazení: 1013
  Autor článku: Ondřej Hampl
Vydejte se s rodinou či přáteli od soboty 13. do pondělí 15. srpna jen kousek za hranice k našim rakouským sousedům a vychutnejte si atraktivní kombinaci tradičních “Cibulových slavností” .
 

Od soboty 13. do pondělí 15. srpna se v Laa an der Thaya koná další ročník vyhlášených “Cibulových slavností” (www.zwiebelfest.at a www.facebook.com/Zwiebelfest-Laa-240134379352919), které nabízejí bohatý program pro celou rodinu sestávající z různých výstav (např. historických traktorů, regionálních potravin, kočárů), vyhlášeného regionálního občerstvení, ochutnávek a prodeje regionálních produktů, hudebního programu na náměstí a v historickém centru lázeňského městečka Laa, trhů s místními tradičními produkty, autogramiády bývalého slavného rakouského skokana na lyžích Andrease Goldbergera (sobota 16.00 hodin), otevření výstavy „Hrady a zámky v Laa a okolí“, programu pro děti (líčení, malování, hry, dětské hřiště s obří skluzavkou, lukostřelba, autodrom a dětský vláček), tanečních vystoupení, jízdy kočárem městem, horolezecké stěny, komentovaných prohlídek pivovaru Hubertus Bräu v češtině včetně ochutnávek piva, prohlídek historické části Laa s průvodcem, nebo autobusových výletů zdarma do vesniček Gaubitsch nebo Wildendürnbach s prohlídkou jedné z nejkrásnějších vinných sklepních uliček v celém Rakousku „Šibeničního vrchu“ (Galgenberg nebo také Golingbir) s 200 vinnými sklípky a výletů taxíkem na rodinná cibulová pole rodiny Eigner s prohlídkou.

 

Vedle hlavního večerního hudebního programu na náměstí v Laa budou vrcholem oslav, podle kterých také nesou své jméno (Zwiebelfest), nedělní soutěž o nejtěžší cibuli v regionu Laa a okolí (celý region je vedle vína vyhlášen právě pěstováním cibule), která začíná ve 13.30 hodin, soutěž v loupání cibule od 15.00 hodin a v pondělí od 15.00 hodin tzv. „Cibulový štafetový běh“. Vstup na Cibulové slavnosti je zdarma. Kompletní program “Cibulových slavností 2016” v češtině najdete ke stažení na adrese: www.zwiebelfest.at popř. telefonicky na + 43 (0) 2522 2501 – 52.

 

Nabídka termálního lázeňského komplexu Therme Laa je opravdu široká: termální bazény, venkovní vířivka, vodopády, solný venkovní bazén s teplotou 36 °C a podvodní hudbou, velký venkovní bazén s teplotou 22-24°C s podvodními světly, 90m tobogán „Fantasia“, nově zrekonstruovaný a rozšířený saunový svět s plochou 1 500 m2 (borovicová sauna, finská sauna s panoramatickým výhledem, vonná parní lázeň, nově vybudovaný venkovní termální bazén a venkovní ochlazovací bazén, saunové nálevy a procedury se solí, medem, krémem, originální procedura s konopným mlékem, bylinkové sanatorium, aromatická sauna), rodinná textilní sauna „Laaská džungle“, masážní programy, péče o tvář i celé tělo. Dětský svět a dětské bazény s rodinnými lehátky, velké pískoviště se zastíněním, skákací hrad, dětské animátorky, vodní gymnastika, restaurace, louka s pohodlnými lehátky a slunečníky, beach volejbal, stolní tenis, letní bar.

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: