Dnes je 08.09.2024, Svátek má Mariana, zítra Daniela

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Oholená tvář pohodlně i ve vyšším věku

Publikováno: 15.03.19
Počet zobrazení: 2936
  Autor: www.holime.cz
Oholená tvář dodá mužům vždy na eleganci a upravenosti. S postupem času může být pro muže holení žiletkou obtížnější, může hrozit pořezání anebo může být pleť citlivější, takže holení žiletkou už není vhodné. Dobré je proto poté sáhnout po některém z elektrických holicích strojků, které se mohou používat na sucho a tudíž pohodlněji.

Muži s oholenou tváří budou vždy vypadat mladší a upravenější. A i když se móda mužských vousů proměňuje, tak hladce oholená tvář je klasikou. Čím dál tím víc mužů ale bojuje se zarudnutím pokožky po holení žiletkou, zarůstajícími vousy anebo pořezáním při holení. Proto se čím dál tím více mužů uchyluje k používání elektrického holicího strojku. Jaké jsou ale dneska možnosti?

Planžety a frézky odvedou svoji práci

V zásadě existují dva druhy holicích strojků[a1] . Planžetové a frézkové. Planžetové poznáte podle toho, že mají na holící hlavě vodorovné holicí prvky, zatímco frézkové strojky mají kulaté holící prvky. Rozdíl mezi těmito druhy strojků je i v používání. Planžety jsou ideální pro holení přibližně dvakrát až třikrát týdně, tak s frézkami je ideální holit se každý den, protože si lépe poradí s kratšími vousy. Obě varianty nabízí dnes možnost holení na sucho i s gelem na holení, ale většinou muži sáhnout po elektrickém holicím strojku, aby se zbavili nutnosti používat právě gel na holení.

Výhody používání elektrického strojku jsou zejména v tom, že právě holení na sucho je pohodlnější a dá se provádět prakticky kdekoliv, pokud vyberete holicí strojek s nabíjecím akumulátorem. Ani výměna břitu není tak častá, jako v případě žiletky. Obvykle je nutné dokoupit náhradní holicí hlavu po roce a půl používání.

Elektrický holicí strojek připomínající žiletku

Kromě výše zmíněných elektrických strojků jsou dnes k dostání holicí strojky, které pracují dohladka jako žiletka. Nejznámější je aktuálně Philips OneBlade[a2] , který má hlavu velikostí podobnou žiletce, ale pracuje šetrněji. Výhodou takového strojku je, že si bez problémů poradí i s týdenním nebo delším vousem. Holící hlava se v tomto případě mění po přibližně čtyřech měsících používání.

Upravené vousy ale ne hladká tvář

Pokud si vousy chcete upravovat, ale hladká tvář vám nesvědčí, pak si vyberte mezi zastřihovači vousů. Ty vousy zastřihnou na délky od 0,5 mm do přibližně 10 mm. Jejich výhodou je, že nepřichází do přímého kontaktu s pokožkou, takže zabraňují veškerému podráždění. K používání zastřihovačů vousů se proto uchylují zejména muži s velmi citlivou pokožkou. Výhodou je, že můžete s jedním strojkem zastřihnout délku vousů a na nejkratší délku upravit místa, kde vousy nechcete, například na krku.

Upravená tvář mužům svědčí

Pro úpravu vousů už dávno není jedinou možností žiletka a gel na holení. Výběr je dneska tak široký, že si dnes vybere opravdu každý podle svých vlastních požadavků a potřeb. A upravená tvář mužům vždy svědčila a jinak to nebude.


 [a1]https://www.holime.cz/elektricke-holici-strojky

 [a2]https://www.holime.cz/philips-oneblade

Autor: www.holime.cz

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: