Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Gauneři

Publikováno: 24.03.21
Počet zobrazení: 463
Autor článku: Jiří Vodička
Hele Honzíku gaunerskými tamtami, které fungují dvacet čtyři hodiny denně se sem doneslo že si Močka vybrečel felčara a to máš být nejspíše asi ty že jo, ujišťovala se.

No já nevím o tom že bych byl doktor, zatím jsem byl jen zárodek na studiích, nežli mne sem nakormidlovali odpověděl jsem jí po pravdě.To víš dědek Močků má problémy s plísní na haksnách a jeho bába stále otravuje s hemeroidy a tak si vymysleli že ta hromada kluků co tam jsou na převýchovu potřebují doktora,to byl taky jediný pořádný nápad od toho starého blázna se zámečku smála se při zmínce o Močkových.

Á hele taťka si tě jde omrknout, upozornila mne na vysokého štíhlého muže s prošedivělými vlasy na skráních,který vyšel z dveří s nápisem Primář chirurgie, zaostřil na nás pohled skrz brýle a na mířil si to k nám.Strnul jsem,ty jsi opravdu dcera šéfa chíry? Zeptal jsem se v rychlosti nežli k nám došel, abych si to ujasnil a neudělal nějaký renonc.No to víš že jsem Jendo zasmála se a ty jsi si představoval jak? Zasmála se když je potřeba a chybí uklízečka tak vezmu hadr a kýbl a jedu rajóny Jeníku, my nejsme žádná namyšlená rodinka a taťku tady mají rádi všecky, protože si váží i uklízeček a občas se staví i na vrátnici a pokecá si i s dědulama co tam slouží.Á kolega je tady, usmál se na nás když přicházel k nám.Doufám že hádám správně, poslali Vás ze zámečku,oslovil mne a podával mi ruku.Jsem Karel Verner kolego a mám toto všechno čemu se říká chirurgie na starosti..Ano jsem to já pane primář a představil jsem se jménem.A posílají mě opravdu ze zámečku.

Tak to Vás u nás mladý kolego vítám, stiskl mi mou pravici a dlouze a pozorně se zadíval na mé ruce. Teď si vás na chvíli odvedu ke mně,na pohovor a pak Vás zase vrátím do náruče má dcery, která už se vás tak nějak ujala.Vezměte místo, mladý muži usadil mne primář do klubovky naproti sobě, ať si Vás trochu vyzpovídám a uvelebil se také.Otočil se k psacímu stolu a sáhnul na kraj pro jaké si papíry s hlavičkou razítka říšské orlice.Poslali mi tu na vás jaké si hodnocení.Někdo Vás tu vychvaluje,někdo zase hanobí,listoval primář v dokumentech prostě canci, odložil zase lejstra na stůl.Prostě budete na zámečku k dispozici na ty jejich odřeninky a pokud budete chtít můžete veškerý čas trávit zde jako praktikant pomocník a vše co bude potřeba a po tom válečném blázinci se vám to započítá do praxe, až si budete chtít sáhnout na doktorát.Seděl jsem tam v té klubovce asi s otevřenou pusou užaslý nad přímostí toho to rozhovoru.

Tak co mladý muži berete? Zeptal se primář s úsměvem a já jsem stačil jen pronést něco jako díky za důvěru a slib pracovitosti,což pochopil vzhledem k mé trémě prvního představení. Poté jsme vstali a primář mě vyprovázel ke dveřím na oddělení s přáním,tak ať se vám u nás líbí kolego,když vtom někdo zaklepal na dveře a na vyzvání mého nového šéfa se otevřely dveře a do jeho pracovny vstoupila mlaďounká řádová sestřička v úboru klášterní novicky.
Autor: Jiří Vodička; foto: internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: