Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Co žena nikdy neřekne a muž nikdy neudělá

Publikováno: 12.07.21
Počet zobrazení: 478
Autor článku: Irena Fuchsová
Kdo je prezident aneb líbí se mi nevyholená.

Je to už skoro dvacet let a pořád na to setkání vzpomínám, zvlášť teď, když je po prezidentských volbách. A protože mé vzpomínání zintenzivnělo, vzpomněla jsem si i na malý test, který jsem tehdy dostala.
Vyholenou či nevyholenou?
Spolupracovala jsem tehdy několik let s erotickým čtrnáctideníkem, který pravidelně vydával mé erotické povídky, a tak jsem se nedivila, když mě pozval na kávu Jan Domabyl z Austrálie, který u nás právě vydal svou knihu, Sběratel sexu.
Určitě se mu líbí moje erotické povídky, a chce je v Austrálii vydat, napadl mě jediný důvod, proč to pozvání, ale mýlila jsem se. Pan Domabyl si chtěl pouze rozšířit svoji sbírku, pozval mě tedy na kávu do svého pražského bytu, ale když zjistil, že s Fuchsovou nehne, začali jsme si povídat o politice, skončili jsme u erotického testu, pak mě odvezl na nádraží a já jela do Kolína.
Byl začátek roku 1998, tedy doba, kdy byl 20. ledna 1998, podruhé zvolen oběma komorami PČR, Václav Havel. Povídali jsme si tedy o něm a o volbách.
„Víte, kdo je prezidentem Švýcarska,“ zeptal se mě pan Domabyl, a já musela říct, že nevím. Usmál se.
„To je dobře, že nevíte. Tak to má být. Prezidenta země, kde je všechno v pořádku, nikdo nezná. Máme prezidenta, aby reprezentoval Švýcarsko doma a v zahraničí. To je jeho úloha. Jinak nemá skoro žádné pravomoci, například nemůže rozpustit parlament a také nemluví do vládní politiky.“
Poslouchala bych ho dál, zajímalo mě to, ale nebyl by to pan Domabyl, aby se o můj skalp nepokusil ještě jednou, a tak s politikou skončil a přisunul se blíž ke mně.
„Paní Ireno, dám vám test, ano?“ Přikývla jsem. Vzal moji levou ruku a jemně mi hladil dlaň. „Představte si, že mám v posteli dvě ženy. Jedna ji má vyholenou, druhá ji má nevyholenou. Já zbožňuju ženy, které se neholí. Co myslíte, s kterou se budu milovat?“
Okamžitě jsem vystřelila odpověď.
„Přece s tou, která není vyholená.“ Usmál se.
„Nenene. Budu se milovat s tou vyholenou! Abych ji neviděl. A koukat budu na tu nevyholenou a tu budu hladit…“
Uběhlo víc jak patnáct let.
A já, když jsem se dnes po obědě dívala, jak pan prezident, kterého si zvolili mí spoluobčané, ironicky zesměšňuje moderátora Václava Moravce na ČT 1, jsem si řekla, že to budu dělat podobně jako pan Domabyl.
Budu dělat, že pana prezidenta nevidím a neslyším. A budu si představovat prezidenta, který přijde po něm.

Autorka: Irena Fuchsová

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: