Dnes je 18.10.2024, Svátek má Lukáš, zítra Michaela

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Vstupenky na výstavu Gottfrieda Helnweina – ukončeno

Publikováno: 17.06.08
Počet zobrazení: 1998


      Ve spolupráci s Galerií Rudolfinum v Praze jsme pro Vás připravili soutěž o 4 vstupenky na výstavu Gottfrieda Helnweina – Angels Sleeping. Výstava probíhá v Galerii Rudolfinum v Praze.
Správná odpověď: b) třetí.Výherci jsou: Olga K. a Lia O.

Co můžete získat?
Dvě vstupenky zdarma pro dva z Vás na výstavu Gottfrieda Helnweina – Angels Sleeping v Galerii Rudolfinum v Praze.

SOUTĚŽNÍ OTÁZKA:

Výstava je rozdělena na pět částí. Která část se zabývá dětmi?
a) druhá
b) třetí
c) čtvrtá
Váš e-mail:
Vaše jméno:
Váš telefon:
Anti-spamové opatření – spočítejte: 1,5+1,5=

Info o výstavě:
Výstava Angels Sleeping je tematickým průřezem převážně malířským dílem rakouského umělce Gottfrieda Helnweina (nar. 1948 ve Vídni). Pět oddílů výstavy představí zásadní okruhy Helnweinovy tvorby. Úvod tvoří hlavy – tváře, včetně ikonického umělcova autoportrétu, bolestně vyhrocené metafory obtíží svobody vyjádření v Rakousku 70. a 80. let. Nelítostný umělcův postoj k reziduím nacistické minulosti jeho vlasti je dalším námětem, rozvíjeným v monochromní hyperrealistické malbě. Ústředním a stále nesmírně aktuálním tématem Helnweinovy práce je ovšem das malträtierte Kind, dítě, které je vystaveno utrpení. Autor se jím zabývá v nejrůznějších polohách od raných děl ze 70. let až po současnost. Souboru obrazů s tímto námětem je věnován největší prostor. Násilí na dětech v kontrastu s jejich pasivní vystaveností, bolestným údivem a nemožností se bránit světu dospělých je v části, nazvané ironicky Art in Amerika, posunuto do další polohy. Tou jsou vztahy bílé, často unifomované ˝většiny˝ k ostatním etnikům a menšinám zvláště ve Spojených státech vyostřené fotografickou přesností obrazů. Závěrečná kapitola, prezentující metaforické potréty punkového zpěváka Marilyna Mansona oscilující od černobílého rastru myšáka Mickeyho, přes parafrázované gesto z obrazu svatých až po démonické masky, plasticky dokumentuje ve velkoformátových fotografiích temné stránky lidství na tváři mediální hvězdy.
Kurátor výstavy: Petr Nedoma

Galerie Rudolfinum
Alšovo nábřeží 12
110 01 Praha 1
galerie@rudolfinum.org, http://www.galerierudolfinum.cz
Tel.: 227 059 309

Jak soutěžit?
Nápovědu hledejte na stránkách ZDE na stránkách Galerie Rudolfinum.
Soutěž začíná zobrazením těchto podmínek (17. 06. 2008) a ukončení soutěže je 25. 06. 2008 v 08:00.

Losování výherců:
Všechny přijaté e-maily se správnými odpověďmi budou zařazeny do losování, které proběhne po ukončení soutěže. Výherce bude ihned kontaktován na základě uvedeného telefonního čísla nebo e-mailu a požádán o sdělení korespondenční adresy, kam mu bude výhra zaslána.

Další podmínky:
V případě zjištění duplicitních odpovědí nebo nepravdivých údajů (v rozporu se skutečností) si provozovatel vyhrazuje právo na nepřiznání výhry takovémuto uživateli a na úplné zrušení všech duplicitních odpovědí.
Veškerá data získaná od uživatele jsou považována za jeho osobní a vztahuje se na ně ochrana podle zákona č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů. Pořadatel se zavazuje, že osobní údaje uživatelů nebudou předávány žádné třetí osobě. Výjimku tvoří pouze data výherců, která mohou být uveřejněna na stránkách Třetí věk ve formátu ˝Jméno – Město˝).
Výhry jsou zasílány pouze v rámci území ČR a to na adresy výherců sdělených při telefonickém kontaktu. V případě, že se výhra vrátí odesílateli z důvodu nevyzvednutí výhercem, bude po dobu 1 týdne připravena k osobnímu vyzvednutí v sídle pořadatele. Pokud výhra nebude ani v této lhůtě vyzvednuta, propadá pořadateli.
Pořadatel si vyhrazuje právo na změnu pravidel soutěže kdykoliv v jejím průběhu.
Výhry jsou právně nevymahatelné.
Pořadatel neposkytuje záruku nepřetržité funkčnosti, bezchybného provozu a zabezpečení portálu.
Pořadatel neodpovídá za jakoukoliv škodu, která byla nebo mohla být uživateli způsobena v souvislosti s jeho používáním nebo využíváním portálu Třetí Věk.
Tato pravidla jsou vytvořena v souladu s platnými zákony a dalšími právními předpisy České republiky a jsou závazná pro obě strany. Uživatel portálu svým dobrovolným vstoupením do soutěže potvrzuje, že byl s nimi prokazatelným způsobem seznámen a zavazuje se podle nich řídit.

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: