Dnes je 19.10.2024, Svátek má Michaela, zítra Vendelín

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Vychází dubnová Doba seniorů

Publikováno: 31.03.06
Počet zobrazení: 3953

V dubnovém čísle Doby seniorů najdete rozhovor s předsedou Rady seniorů Zdeňkem Pernesem, ve kterém mj. hodnotí skutečnost, že loni se po šesti letech podařilo zastavit propad relace mezi průměrnou mzdou a průměrnou starobní penzí. Dočtete se také o dalších krocích při hledání slev a výhod pro seniory. Ministr Zdeněk Škromach v rozhovoru s DS mj. uvádí, že k jeho prioritám patří oddělení důchodového systému od státního rozpočtu, aby vybrané prostředky mohly sloužit pouze svému účelu, tj. k výplatě penzí a jejich valorizacím. Čtenáři se také dočtou, jak ministerstvo pro místní rozvoj naplňuje Národní program přípravy na stárnutí populace v oblasti výstavby bytů pro potřebné důchodce.

V reportáži měsíce se podíváme na zkoušku Pražského salónního orchestru, který svým věkovým průměrem 70 let je nejstarším hudebním tělesem svého druhu v ČR. Dovíte se také, jak se daří známému šlechtiteli růží Josefu Havlovi (76) z Hlavňova. V poradenských rubrikách kromě mnoha dalších užitečných rad najdete i odpověď na otázku, jak je to se zápočtem JUK k důchodu. V rozhledně DS se mj. dovíte, jaké zajímavé filmy budou k vidění na televizní obrazovce v dubnu a jak se slavívaly Velikonoce v Polabí. Ani v nové DS samozřejmě nechybí velká křížovka o ceny, oblíbené sudoku, čtenářský recept, rubrika Pomoc z přírody či pozvánka na výlet. Pravidelná rubrika Aktivní senior informuje o zajímavých akcích, kterých se často můžete sami zúčastnit. DS čtenářům také prozradí, co právě chystá a jak tráví volný čas oblíbený herec Oldřich Vlach.

***

Senior a důchodce a jeho zábava

Vaše komentáře

Celkem 6 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

12.04.2013 12:22  Libor Petrů (petrulibor@seznam.cz)

stejně jako Rada seniorů.SON má příspěvek ze státního rozpočtu na svoji činnost, nikomu neporadí, nikoho se nezastane. Když nás politici ČSSD hodili přes palubu a schválili zákon o jednostranném zvyšování nájemného, , kdy se nám nájemné zvýšilo 8x (2006 - 2012), všichni, kteří nás měli bránit, dělali mrtvého brouka.Soukromí majitelé jsou lidé slušní, méně slušní, neurvalí a ti, kteří se snaží nájemníky, kteří jim byty 40 let udržovali, rekonstruovali, modernizovali za své peníze, z bytů všelijakými nelegálními způsoby dostat.To politici nevěděli? Že tito lidé nemají v tomto státu žádné zastání?Důchodci v tomto státu (zejména osamělí) živoří, na děti se spoléhat nemohou, protože ty jsou rády, že obhájí svoji existenci. Tak jsme dopadli my, kteří jsme byli slušní za komunistů a těšili se na demokracii. Pokud k důchodu nemáte svoji ziskovou expertní kancelář, neumíte se do situace důchodců vůbec vžít a tedy jí nechcete či neumíte bránit. V čele důchodců by měl být někdo, kdo situaci většiny důchodců v ČR zažívá na vlastní kůži a ten by se nás snad uměl zastat.!!!!!
http://SONjenaprostozbytečnáorganizace

20.05.2010 19:05  J.Pokorná

Jinak dávám pisateli zcela za pravdu: poslanci kašlou na seniory! Reaguji na tuto větu. A CO TEDY RADA SENIORŮ PRO SENIORY DĚLÁ.?????Podle mě hodně málo.

07.06.2007 21:27  webmaster (info@tretivek.cz)

Na obranu portálu Třetí věk: nemáme s Dobou seniorů nic společného. Možná bohužel pro nás i pro Vás většina organizací spolu nespolupracují. Problémy, které zde popisujete, jsou politováníhodné, ale ani časopis či internetová stránka je nedokáže vyřešit. Rada seniorů i Ústřední rada Svazu důchodců se snaží prosadit výhody pro seniory, viz. nedávné jednání s ministrem zdravotnictví Julínkem ohledně reforem, ale ani oni neuspěli. Veškeré pokusy totiž dopadají na neúrodnou půdu. Neztrácejte naději, ale hlavně ani optimismus.
http://

04.06.2007 15:27  Ing.Juraj Valo

Dobrý den, moc mne zaujal časopis Doba seniorů ale teď jsem sklamán: 1,Psal jsem mailem podnět k řešení slovenských důchodů,které z nás dělají chudáky/cca 3.000 důchodců čechů to postihlo.Je nále úst.súdu a chtěl jsem aby pánová v novinách o těchto věcech informovali ani odpověď na můj mail-skutek utek. 2.V červnovém čísle je superchvála na SON já jsem šel do Liberce pobočku s ročným vyučtováním za služby t.j teplá a studená voda,teplo etc.V předkanceláři nás čekal dědek inkasanto zaplatit členské v SON 200 Kč/100 důchodci.Vedle bylů tzv.poradce-právnik.Ptám se ho na vyučtování a řekl na to potřebujete soudního znalce.Mně důchodci neporadil a proč já mám být členem nejakého SON takže nic mně stálo300 kč a v novinách těm lidem děláte reklamu.Fuj. 3.I ve svém důchodcovském věku rídim auto ale jenom v léte proč za dálnice mám platit celoročnou od r.2008 1000 známku-nedá se zavést půlroční anebo slevu pro důchodce když poslanci neplatí vůbec nic. Zatím to je vše.Píšem a co z toho? Ing.Juraj Valo,Liberec

15.05.2006 16:02  Pražák

Autor předchozího komentáře se mýlí. Relace průměrného důchodu k průměrné mzdě u nás není zdaleka tak vysoká, jak píše. V průměru dosahuje cca 42 procent!!! A pokud vyhraje ODS volby, tak to bude s jejím rovným důchodem ještě mnohem méně. Jinak dávám pisateli zcela za pravdu: poslanci kašlou na seniory!

01.04.2006 12:59  Ostravák

Určeno : předsedovi Rady seniorů Zdeňkovi Pernesovi HEJ PÁNI KONŠELÉ â€“ POSLANCI A VLÁDO ! I nad Rakouskem a Německem Češi vítězí v počtu mobilů na tisíc lidí. Mobilních čísel je více než obyvatel. Absolutní prohru naopak Češi zaznamenali u důchodů. Když se porovná propad životní úrovně po odchodu do penze, je největší právě v Česku. V průměru důchod dosahuje jen 58 procent čisté mzdy. - TOTO JE SROVNÁNÍ 6.ti STŘEDOEVROPSKÝCH ZEMÍ - ČR 58%, SLOVENSKO 60%, POLSKO 70% , MAĎARSKO 91%, NĚMECKO 72%, RAKOUSKO 93%. TAKŽE NAŠE SOC.VLÁDA , ALE I POSLANCI ZAPOMÍNAJÍ NA SVÉ RODIČE !!!!!! A TAKÉ NA TO , ŽE I ONI SE S NEJVÉTŠÍ PRAVDĚPODOBNOSTÍ STANOU JEDNOU TAKÉ SENIORY !!!!! SNAD UVAŽUJÍ ,ŽE MOBILY BUDOU JEDLÉ ! Určeno : předsedovi Rady seniorů Zdeňkovi Pernesovi

Zanechte komentář: