Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Příspěvky od pojišťoven

Publikováno: 20.12.07
Počet zobrazení: 99020

Návštěva lékaře se příští rok prodraží kvůli nově zaváděným poplatkům, které bude muset každý pacient platit z vlastní kapsy. S malou náplastí na bolavou změnu přicházejí zdravotní pojišťovny. Mnohé od ledna rozšíří nabídku aktivit, na něž přispívají z fondů prevence, a také zvýší nabízené částky.
Permanentky na sportovní aktivity, balíčky vitaminů či přilbu na lyže nebo na kolo. To a další věci můžete nadělit svým blízkým pod stromeček, aniž byste ohrozili svůj napjatý předvánoční rozpočet.

Zdravotní pojišťovny dají lidem příští rok více peněz

Jde obvykle o peníze na ruku, které zdravotní pojišťovny nabízejí klientům už dlouho, ale většina se zatím nenaučila daných možností využívat. ˝Dělají velkou chybu,˝ myslí si o tom Monika Šulková z Rýmařova, jejíž čtyřčlenná rodina si jen letos vybrala od Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra 4400 korun na vitaminy, očkování a sportovní ochranné pomůcky pro děti i dospělé.
Někteří lidé ani netuší, o co přicházejí. Jiní tvrdí, že nemají zájem. ˝Moje pojišťovna žádné velké výhody nenabízí. Přispívá sice na nějaké permanentky, ale jen třemi sty korunami, což mě nevytrhne. Kvůli tomu nechci ztrácet čas pochůzkou na pobočku. A příspěvky na vitaminy nebo očkování? Tak ty nevyužiju,˝ říká Jan Novotný z Ostravy.

Vyberte si příspěvek ještě letos

Jak? Stačí do konce roku využít příspěvky své zdravotní pojišťovny. Stejně jako to nyní udělala jedna mladá žena z Ostravy. ˝Na poslední chvíli jsem si při vymýšlení dárků uvědomila, že jsem ještě letos nezažádala pojišťovnu o svůj bonusový balíček. A tak jsem se rozhodla zabít před Vánoci dvě mouchy jednou ranou,˝ sdělila Deníku tato osmadvacetile­tá žena. Koupila tedy permanentku do solné jeskyně a s účtenkou zašla pro příspěvek na pobočku své pojišťovny. ˝Mám dárek pro svého partnera, ušetřila jsem, a navíc jsem nenechala svůj bonus zbytečně propadnout. Takže mám radost,˝ vysvětlila dále s tím, že doufá, že z netradičního dárku, tedy z relaxace v solné jeskyni, bude mít po Vánocích radost i její partner.

Částky, kterými pojišťovny přispívají na zdraví svých klientů, se různí stejně jako šíře jednotlivých nabídek. Na otázku, zda mohou ti, kteří to zatím nestihli, vyčerpat své bonusy ještě letos, pak odpovídají zástupci pojišťoven svorně – ano.
Stále je však mnoho lidí, kteří o možnostech čerpání bonusů u své pojišťovny nevědí. Reklamní letáky totiž nestudují, na internetu je pátrat po takovýchto možnostech nenapadlo. ˝O takových bonusových balíčcích jsem vůbec nevěděl. Nikdo mě o tom totiž nikdy neinformoval. Kdyby mi to řekli dříve, tak bych tuto možnost využíval,˝ vyjádřil se pětatřicetiletý Roman Franek z Ostravy a dodal: ˝Začnu si zjišťovat, co má pojišťovna vlastně nabízí, a když to náhodou nestihnu letos, tak příští rok už snad svůj příspěvek využiju.˝

Hutnická zaměstnanecká pojišťovna HZP, která letos přispívala klientům na řadu sportovních a relaxačních aktivit včetně masáží i pobytů v solné jeskyni pěti sty korunami, zvýší od 1. ledna svůj příspěvek na dvojnásobek. ˝Klientům budeme vyplácet tisíc korun,˝ potvrdil mluvčí pojišťovny Josef Křivánek.

Až patnáct set korun na preventivní programy pro děti a mládež, které se dají využít na školy v přírodě či lyžařský výcvik, ale také třeba na různá očkování či nákup vitamínu.
Myslí ale také na zdraví dospělých. Ti měli, či lépe řečeno stále mají, možnost čerpat v rámci programu Plus pro zdraví pětisetkorunový bonus. Uhradit si za to mohou permanetky do fitcenter, soubny, na plavání či vstup do solné jeskyně nebo solária.
Ženy pak mohou příspěvek využít také na preventivní vyšetření před rakovinou prsu, u mužů lze tři stovky z bonusu použít na úhradu za přítomnost u porodu. Další výhody jsou pak připraveny pro dárce krve.
˝Příspěvek je možné vyčerpat ještě letos. Od příštího roku se pak jeho výše ve skupinách programů Plus pro muže a Plus pro ženy zvýší na tisíc korun,˝ uvedl regionální manažer HZP Radim Krčmář s tím, že novinek pestrosti nabídky bude daleko více.

Další informace na http://www.hzp.cz nebo na čísle 810 800 000.

Všeobecná zdravotní pojišťovna VZP bude poskytovat svým klientům i v dalších letech množství benefitů. Některé z nich musí zájemci vyčerpat vždy v daném roce, takže mají nejvyšší čas.
˝Do konce roku musí zájemci požádat například o příspěvek na tuzemské ozdravné pobyty pro děti. Ten činí tisíc korun. Vždy na běžný rok pak počítáme i s dalšími finančními příspěvky,˝ řekl Jiří Rod, vedoucí tiskového oddělení VZP.
Do konce roku je podle něj třeba vyčerpat benefit v rámci Klubu pevného zdraví, který představuje tři sta korun. Pro bezpříspěvkové dárce krve nebo kostní dřeně dokonce pět set korun. Využit může být na permanentky na cvičení, plavání, posilování, masáže a solné jeskyně, na kurzy snižování nadváhy a podobně.
˝Příští rok zavádíme nové příspěvky. Například na odvykání kouření či snižování nadváhy. Ale nadále budeme podporovat i ty osvědčené,˝ doplnil Pavel Horák, ředitel VZP ČR.

Více informací na http://www.vzp.cz nebo na čísle 844 117 777.

Revírní bratrská pokladna RBP zvýší příspěvek na léčebný tělocvik, masáže, fitness, plavání či pobyt v solné jeskyni a saunování dokonce ze 300 na 1200 korun. ˝Na tuto částku totiž zvýšíme příspěvky ve všech balíčcích preventivních programů pro děti i dospělé. Lidé, kteří jsou našimi klienty nepřetržitě od roku 1993, mohou čerpat až 1500 korun,˝ uvedl asistent ředitele Jan Vomlela.

˝Balíčky jsou určeny pro různé věkové kategorie od dětí až po dospělé. Jejich obsah je těmto kategoriím přizpůsoben. Jde o úhrady na očkování, příspěvky na plavání dětí do tří let, na školy v přírodě nebo na kontaktní čočky,˝ vysvětlil Antonín Polášek z RBP. Nezapomněl dodat, že příspěvky lze využít i na permanentky na aktivity k regeneraci organizmu. Ženy v očekávání si pak mohou snížit výdaje na těhotenský tělocvik.
˝Nad rámec balíčků jsou pro pojištěnce připraveny ještě další bonusy. Například úhrada vitamínů těhotným ženám či bezpříspěvkovým dárcům krve.

Podrobné informace najdete také na http://www.rbp-zp.cz nebo na čísle 800 176 945.

Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ZPMV zavádí nové balíčky pro nové a věrné klienty, z nichž mohou klienti peníze čerpat. ˝Novinkou bude i balíček edukačních pobytů, který podpoří boj s nezdravým životním stylem. Kdo se zúčastní kurzů zaměřených na zdravý životní styl, tomu uhradíme až dva tisíce korun,˝ říká zástupkyně ředitele ostravské pobočky pojišťovny Beáta Sklářová. Pojišťovna také zvýší na 1000 korun příspěvky na očkování a preventivní vyšetření a uhradí 500 až 700 korun z ceny kosmetické operace, akupunkturní léčby nebo opalovacích krémů s ochranným faktorem 25 a více.

Ojedinělé a klientů Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra velmi populární jsou příspěvky na Sportovní ochranné pomůcky. ˝Naše pojišťovna se aktivně zapojila do boje proti úrazům. Svým pojištěncům poskytuje jednou za rok finanční příspěvek na nákup ochranných pomůcek až do výše 500, 600 či 700 korun, podle toho, zda je příspěvek určen dítěti, studentovi, či dospělému. Dotyčný si sám může zvolit, zda si koupí cyklistickou či lyžařskou helmu, chrániče kloubů, zubů, holenních kostí nebo ochranné brýle do vody či na sníh,˝ přiblížila tento netradiční druh bonusu Beáta Sklářová, zástupkyně ředitele ostravské pobočky ZPMV.

V letošním roce jinak ZPMV svým pojištěncům nabízela příspěvky zahrnuté v celkem patnácti různě cílených balíčcích. V příštím roce bude těchto balíčků o tři více. Také zde jsou určeny na očkování, nákup vitamínů nebo na kurz odvykání kouření. ˝Doklady k proplacení mohou klienti doručit na pracoviště ZPMV v místě bydliště nejpozději do konce letošního roku,˝ doplnila ještě Sklářová.

Bližší informace naleznete na http://www.zpmvcr.cz nebo na čísle 844 121 121.

Odborová zdravotní pojišťovna OZP
˝Také klienti Odborové zdravotní pojišťovny zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví mají stále možnost vyčerpat svůj letošní příspěvek na rozšířenou péči. Učinit tak mohou do 31. prosince letošního roku,˝ řekl Deníku Jaroslav Procházka, vedoucí oddělení rozvoje a marketingu OZP.
Balíčky, jejích celková hodnota šplhá v některých kategoriích až přes osm tisíc korun, jsou určeny skupinám od novorozenců až po seniory. I u této pojišťovny se navíc budou v příštím roce možnosti čerpání dále rozšiřovat. Využít peníze od této pojišťovny lze počínaje kurzem pro těhotné, či úhradou vitamínů přes nejrůznější preventivní vyšetření až třeba po několikrát zmiňovaný pobyt v solné jeskyni.
Napříč věkovým spektrem pak OZP nabízí velkou šíři společných výhod. Ti, kteří pak letos čerpali nízké náklady na zdravotní péči, obdrží příští rok bonusový kredit navíc ve výši pět set korun. Ten půjde použít opět od vitamínů přes prohlídky až třeba po nákup ochranné sportovní přilby nebo třeba autosedačky.

Podrobnější nabídka na http://www.ozp.cz nebo na čísle 810 800 033.

Česká národní zdravotní pojišťovna ČNZP nabízí přes deset tisíc jako příspěvek na ozdravný pobyt u moře pro děti trpíc dýchacími nebo kožními problémy. ˝Pro děti do 18 let máme například Očkovací balíček, z nějž lze od letošního roku přispět i na očkování proti rakovině děložního čípku. Ženám v období těhotenství a šestinedělí přispíváme na vitaminy, případně pomůcky pro kojení. Aktivním sportovcům dotujeme preventivní povinnou zdravotní prohlídku. Dárcům krve poskytujeme sto korunovou potravinovou poukázku za každý odběr krve nebo krevních derivátů,˝ přibližuje příspěvky pro některé skupiny Miroslav Kaiser z ČNZP.
Všem klientům pak podle něj pojišťovna přispívá pololetně třemi sty korunami na plávání.
˝Pro všechny naše pojištěnce máme již šest let program Bonus plus. Za preventivní prohlídku, racionálně čerpanou lékařskou péči či dárcovství krve dostává pojištěnec body, které pak může směňovat za produkty a služby podporující zdraví a zdravý tělesný vývoj,˝ vyjádřil se ještě Kaiser s tím, v příštím roce se chce ČNZP věnovat soustředěněji například problematice onkologické prevence.

Více na http://www.cnzp.cz nebo na čísle 800 331 126.

Zdroj: MFDNES archiv – autorka: Ivana Lesková, denik.cz – autor: Martin Pleva, foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 35 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

28.03.2017 10:21  Moda (novin@cz.woman-b.com)

Obsah se snazime udrzovat aktualni pro rok 2017 a platny dle soucasnych zakonu a vyhlasek. V komentarich pod kazdym clankem radi zodpovime jakekoliv dotazy.
https://cz.woman-b.com/moda/

05.01.2016 22:56  Stana

chtela jsem se zeptat zda maji duchodci nejaky prispevek na lazenskou peci.dekuji

30.09.2015 15:18  Fialová Božena

Mám dotaz. Jsem u VZP a mám silnou inkontinenci, hlavně v noci.Jsem po operaci od února 2015, kdy mě dávali pásku, která mě nepomohla. Čerpán 1x za 2 měsíce vložky. Mám nárok je čerpat častejí. Mám inkontineci III stupně. Sestra na urologii mě řekla, že mám pouze nárok 1x za dva měsíce. Jinak si je musím kupovat. Je to dost velká částka. Jsem důchodce 68 let. Děkuji. Božena

15.05.2015 17:03  Jarmila Talašová

Dobrý den!Jsem v důchodu.Jsem u RBP.Má letos pojišťovna nějaké výhody pro nás?Balíčky?Děkuji,hezký den.

02.07.2014 10:03  Bedřich Fiala

Jak je to s úhradou za aplikaci Avastinu do oka při degeneraci sítnice?

31.03.2014 23:29  irena

Dobrý den.moje matka je tělesně postižná od narození.je držitelkou průkazu ZTP.má nárok na příspěvek k zakoupení tříkolky pro seniory?děkuji Irena.

27.03.2014 16:59  Šéfredaktorka

Omlouváme se Vám, že jsme v loňském roce zamítli Vaší žádost o proplacení očkování. Opravdu se v loňském roce stalo, že z důvodu neobvykle vysokého čerpání prostředků na preventivní programy ostatními klienty jsme byli nuceni zastavit proplácení příspěvků na preventivní programy již v srpnu. Pokud máte stále zájem o příspěvek na toto očkování, máte možnost využít žádost o proplacení očkování prostřednictvím Vitakonta v portálu VITAKARTA ONLINE. Pro více informací, případně pro poskytnutí pomoci při žádosti o příspěvek na očkování se můžete obrátit na naše přepážková pracoviště, případně na naši infolinku

18.03.2014 08:42  Šéfredaktorka

Odpověď VZP zní: inj. Zíbor se nezapočítávají do ročního limitu regulačních poplatků a doplatku. Na níže uvedeném odkazu lze zjistit, které léčivo se zahrnuje či nezahrnuje do ročního limitu.

17.03.2014 14:02  Alena Ševčíková

Dobrý den,prosím o radu.Dědeček má předepsané injekce kvůli krevním destičkám,které na rok stojí 18000KČ.Nyní bere Zibor.Má nárok po vyčerpání limitu 2500Kč na doplatek od VZP?Je mu 82 let.Předem děkoji.Alena Ševčíková

17.03.2014 11:05  Bednářová Helena

Dobrý den. Jsem ročník 1939 a registrovaná u OZP od roku 1994. V loňském roce jsem se nechala očkovat proti klíšťové encefalitidě. Žádala jsem o poskytnutí příspěvku. Nikdy jsem vás o nic nežádala. Příspěvek jsem nedostala s tím, že finanční příspěvky z fondu prevence byly vyčerpány již k 31.8.2013. Zajímalo by mě, podle čeho posuzujete přidělení příspěvku. S ohledem na můj věk, nemám vysoké čerpání, proto jsem s příspěvkem počítala. Helena.

03.03.2014 19:37  Alena Hessová

Dobrý den, chci se zeptat zdali VZP v letošním roce dává příspěvek na očkování proti klíšťové encefalitidě. Ptám se za manžela , který je pojištěncem VZP . Děkuji za odpověď.

14.02.2014 15:51  Marie Mikulenková

Dobrý den.Jsem u pojištovny HZP,jaké bonusy mohu čerpat-seniorka.Děkují.

09.02.2014 17:46  Pavel Tomášek

Dobrý den, jsem pojištěnec VZP a 20.1.2014 jsem si koupil v lékárně za 660,- Kč (po pěti letech) injekci na přeočkování na klíšťovou encefalitidu. Doklad mám v této výši od lékárny. Ptám se jesli mi VZP pojišťovna uhradí nějakou částku? Děkuji za odpověď.

10.01.2014 21:15  Jitka Valášková

Dobrý den, chci se zeptat jestli přispíváte na očkování novorozencům? Případně jaké? Děkuji předem za odpověď.

06.01.2014 00:13  Jaroslava Tvarohová

Chtěla bych se zeptat zda ještě platí nabídka pro seniory sim karta kde se platí za 1 min. a dále do sítě o2 zdarma Děkuji Tvarohová

06.07.2013 14:46  krystyna

Dobry den chci se zeptat manzel je po operaci baypasu a srdecni chlopni ma nabidnute lazne jsme u pojstovni mv muzete mi prosim rict jestli to bude mit hrazene je mu 69 let dekuji

08.03.2013 13:13  Šéfredaktorka

S tímto požadavkem se musíte obrátit přímo na zdravotní pojišťovnu, u které je tatínek pojištěn.

07.03.2013 07:20  Tonina

Dobrý den,chci se zeptat zda je možné poprosit o pomoc.muj tatínek je pojištěncem vzp je mu 70let a nyní leží v nemocnici po mozkové příhodě.Jeho stav si vyžádá dlouhodobější umístění v nem.Chci se zeptat zda je možné od zmín.poj. žádat finanční pomoc na částečnou uhradu jeho pobytu v nemocnici.děkuji

22.01.2013 09:01  Jiřina maková

Hradí RBP všechny druhy vitamínů /např. selen, zinek, vápník??neb jen vybrané druhy?

17.08.2012 16:58  tomas

Hledám lékaře od RBP.Karovy Vary a Nejdek.Všeobecný,kardyolog,oční atd.Děkuji

19.02.2010 16:18  admin

Dobrý den, ze stránek VZP jsou to výhody nejen pro seniory, ale pro všechny VZP klienty: slevy na zájezdy a dovolené, slevy na sportovní helmy a chrániče, zvýhodněné cestovní pojištění, akce Zdraví v regionech a další slevy si prohlédněte na stránce v katalogu pro rok 2009 katalogu slev ZDE s případnými změnami či doplněním pro rok 2010. Na webu se také proklikáte na aktuální slevy ve Vašem regionu na této adrese, kde zadáte svůj region a následně v levém menu Výhody a příspěvky.

18.02.2010 16:16  Kadlecová Jana

dobrý den, jaké bonusy mohou letos čerpat klienti VZP senioři ? Děkuji

29.01.2010 16:12  admin

Dobrý den, ano přispívá, v rámci tzv. Novoročního balíčku a to do částky 1000,- Chrániče musíte koupit do 31.1., aby Vám doklad byl proplacen. Více o proplácených příspěvcích na http://www.vzp.cz/cms/internet/cz/Klienti/Pripravili-jsme/novorocni_balicek/index.html

29.01.2010 14:50  Jakub

Dobry Den mohu se zeptat jestli VZP prispiva na Chranice i v roce 2010? .. Predem Dekuji za odpoved

24.01.2010 19:09  admin

Promiňte, nespadá do naší problematiky.

24.01.2010 15:08  Roučková

Dobrý den, příspěvek pro těhotné, kojící a děti do 3 let ( 1000 Kč ) je zrušen? Neměli byste právě těmto skupinám odpírat pomoc. Z vaší nabídky slev a výhod nezbylo nic vcelku zajímavého a potřebného. Dá se počítat ještě letos z rozšířením nabídky?

18.01.2010 15:35  Marcela

Jsem pojištěna u zdravotní pojišťovny Ministerstva ČR.Dnes mi na její pobočce bylo sděleno,že od r.2010 jsou zrušeny všechny bonusové balíčky pro běžné klienty a pro dárce krve je pouze ozdravný pobyt(bývaly příspěvky na ochranné sport.pomůcky,brýlové obruby,kontakt.čočky,vitamíny apod.)Je to pravda?Ńa stránkách této pojišťovny jsou informace buď neúplné nebo staré.Děkuji za odpověď nebo příslušný odkaz

09.07.2009 16:35  webmaster (administrator@tretivek.cz)

Dobrý den, dotaz nespadá do "seniorské oblasti", nicméně zkuste zaslat e-mail přímo na Vaši pojišťovnu, určitě Vám odpoví. Zdraví Vlasta Otychová
http://

07.07.2009 11:06  michaela

dobrý den,moje dcera byla se školou v přírodě,já zaplatila 1750kč a hzp mi proplatila jen 500kč.Jsem samoživitelka na md tak se chci zeptat proč jen 500kč když se píše že proplácijou až 1500kč.Děkuji

19.03.2009 12:44  Ivanka Raisová

Dobrý den,jsme manželé-důchodci/starobní důchod/,pojištěni jsme u VZP.Chtěla bych vědět,jestli můžeme čerpat příspěvek na lázeňské procedury v Mšené Lázně a v jaké výši.Kolik můžeme celkem za rok 2009 vyčerpat. Děkuji Iva Raisová

19.05.2008 09:41  Jana Bláhová

Chtěla bych s manželem využí u pojitovny Ministerstva vnitra příspěvek na edukační pobyt, ale nemůžeme žádny edukační pobyt vhodny pro muže a ženu věk 52 a 54 let s mírnou nadváhou, vyšším cholesterolem a mírnými pohybovými problemy nalést. Nevíte o nějakém? děkuji

05.03.2008 12:54  webmaster (info@tretivek.cz)

Paní Katko, Vaše pojišťovna dle informací na jejich webových stránkách přispívá v rámci nadstandardního balíčku PLUS PRO ŽENY až 1 500 Kč jako regenerace organismu. Ověřit si to můžete na stránkách pojišťovny zde: http://www.hzp.cz/pojistenci/programy.php#bb
http://

04.03.2008 21:40  Katka

Dobrý den,jsem u pojišťovny HZP - koupila jsem si pernamentku za 1.500kč do solária Shark,nevíte prosím zda a kolik by mi pojišťovna mohla přispět? Děkuji Katka

04.02.2008 22:41  webmaster (info@tretivek.cz)

Dobrý den paní Evo, záleží na Vaší pojišťovně. Informujte se přímo u nich nebo pohledejte na jejich stránkách. I částka příspěvku může být různá.
http://

04.02.2008 16:00  eva

dobry den chtela sem se zeptat jestli to hradi 1200kc i na solaria..dekuji

Zanechte komentář: